AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı büyük bir katılımla Devrek'te gerçekleştirildi.
Adalet Ve Kalkınma Partisi(AK Parti) İl Danışma Meclisi Toplantısı milletvekilleri ve partililerin katılımı ile Çaydeğirmeni'n de bulunan River Mill Park Tesislerinde gerçekleştirildi. Açılış ve yoklama ile başlanan toplantıya divan oluşumu ile başlanırken, ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla devam edildi. AK Partinin 18. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen video gösterisinin ardından AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun davetlilere partinin dünü ve bugünü hakkında sunumda bulundu. Milletvekillerinin davetlilere yaptığı siyasi konuşmaların ardından programa basına kapalı olarak devam edildi.
Düzenlenen toplantıya; AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar'ın yanı sıra il, ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

Danışma Kurulu Toplantısında konuşan ve Zonguldak'ta yapılan yatırımlara dikkat çeken İl Başkanı Zeki Tosun, önemli açıklamalarda bulundu. Tosun, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "İl Başkanlığımızın düzenlediği Genişletilmiş il danışma toplantısına hoş geldiniz diyor hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Sözlerimin başında, Peygamber Efendimizin Hicretinin 1401'inci yılı olan Hicri Yılbaşını kutluyor, Ülkemize, Milletimize ve tüm İslam Alemine Sağlık, huzur ve Hayırlar getirmesini Cenab-ı Mevla'dan Niyaz ediyorum. Bizlere Anadolu'yu yurt ve vatan kılan Malazgirt Zaferinin 948'inci yılı ile Türk Milletinin İstiklalini ve bağımsızlığını kazandıran, düşman işgalini ortadan kaldıran,

Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı 30 Ağustos Zafer Bayramının 97 yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyor, tüm Şehitlerimize rahmet, minnet ve saygılarımı sunuyorum. 2018 ve 2019 yılları Bizler için oldukça yoğun, tempolu bir seçim atmosferi içinde geçti. 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği genel seçimlerinde AK Parti olarak Zonguldak'ta önemli ve büyük başarılara imza attık.

Gerek Cumhurbaşkanlığı'nda, gerekse Milletvekilliğinde Zonguldak olarak Türkiye ortalamasının üzerinde oy almayı başardık. 2019 31 Mart Yerel seçimlerinde de bu başarımızı sürdürdük.

Zonguldak Belediyesini 10 yıl aradan sonra halkımızın teveccühü ile yeniden kazanma başarısını gösterdik. Aynı Başarıyı Kilimli ilçemizde de gösterdik. 31 Mart yerel seçimlerinde Belediye başkanlıklarında istediğimiz sonucu elde edemesek te, gerek Belediye Meclislerinde, gerekse İl Genel Meclisinde Türkiye ortalamasının üzerinde oy aldık. Tüm bu başarıların altında teşkilatlarımızın ortaya koyduğu birlik, bütünlük ve özverili çalışmalarının payı vardır. Özellikle Gençlik kollarımızın ve Kadın Kollarımızın özverili çalışmaları, Köy, Mahalle, Belde, ilçe ve il teşkilatlarımızın gayretleri AK Parti olarak bizleri başarıya götürmüştür. 31 Mart Yerel Seçimlerinde Milletvekillerimizin ilçe ilçe, belde bel de, mahalle mahalle ve köy köy gezmeleri, teşkilatlarımızla ve adaylarımızla bütünlük içinde olmaları hem halkımızı, hem bizleri memnun etmiş ve başarımızda büyük pay sahipleri olmuşlardır.

Buradan Başta Milletvekillerimiz olmak üzere, İl Yönetimimize, İlçe Başkan ve Yönetim kurullarımıza, Kadın Kolları başkan ve yönetim kurullarına, Gençlik kolları başkan ve yönetim kurullarına,

Belde Başkan ve yönetim kurullarına, mahalle başkan ve yönetim kurullarına, köy temsilcilerimize, sandık kurullarımıza, Ak Partiye gönül vermiş sevgili dava arkadaşlarıma gönül dolusu teşekkürlerimi sunuyorum. Her zaman bizlerin yanında olan Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Genel Merkez yöneticilerimize, sivil Toplum kuruluşlarımıza ve basınımıza teşekkür ediyorum.

14 Ağustos 2001 yılında Kurulan ve 2002 yılında yapılan seçimlerde tek başına iktidara gelerek,

Ülkemizin ve bölgemizin içinde bulunduğu kaos ortamından kurtararak bugün ekonomisi ile, savunma sanayi ile, hava, deniz, demir ve kara ulaşım yatırımları ile, enerjideki atılımları ile kalkınma hamlesini gerçekleştirerek, ülkemizi Dünya devlerinin arasına sokan, mazlumların ve mağdurların umudu olmasını sağlayan AK Parti'nin bir ferdi, yöneticisi ve il başkanı olmaktan büyük gurur ve onur duyuyorum. Bugün 18 yaşını kutladığımızın AK Parti ailesi olarak halkımızın ve mazlumların umudu, güvencesi olmayı sürdüreceğiz. 2001 yılındaki kuruluş felsefemiz ve ilkelerimiz ışığında yeniden birleşerek, kuruluşundan buyana partimize emeği geçen, hizmet eden, gönül veren tüm dava arkadaşlarımızla kucaklaşarak 2023 hedeflerimize emin adımlarla ilerlemeyi sürdüreceğiz. Değerli Milletvekillerim, Kıymetli arkadaşlar, 18 yaşına girmiş bulunan 17 Yıllık Ak Parti iktidarımız döneminde ülkemize, bölgemize ve ilimize büyük ve önemli hizmetler yaptık. Zonguldak'ımızın yıllarca kanayan yarası olmuş birçok sorununu çözmeyi başardık. AK Parti iktidarımız döneminde TTK'ya yaklaşık 8 bin dolayında yeni üretim işçisi alımını sağladık. İşçi alımları ile kurumun kapatılacağı yönündeki söylentileri sonlandırıp, TTKnın üretimini sürdürmesi ve ilimiz ekonomisine katkı vermesinin önünü açtık. 150 yıllık hayal olan, son 40 yılda her seçim söylemlerin dışına çıkarılamayan Filyos Projesini biz hayata geçirdik. Filyos Liman ihalesini yaparak tamamlanma aşamasına getirdik. Yüzde 90 oranında tamamlanan Filyos Limanı önümüzdeki yıl bitirilerek hizmete açılacaktır. Kara ve Demir yolu ulaşım bağlantıları ile diğer alt yapı çalışmaları için ihalesi yaptık. Kara ve Demiryolu bağlantıları Liman ile birlikte tamamlanarak Filyos bölgesine yatırım yapacak sanayicilerimizin hizmetine sunulacaktır.

İlk etapta 10 bin kişiye iş imkanı sağlayacak olan Filyos bölgesinde yatırımların gerçekleşmesi için yatırım şirketi kurularak alt yapı çalışmalarına başlanmış bulunmaktadır. Saltukova Havaalanımızın iç hat seferlere açılmasını sağladık. Türk Hava Yollarımız Haftanın üç günü sefer yapmakta ve halkımız tarafından tercih edilmektedir. Gerek İç Hatlar, gerekse dış hatlar uçak seferlerinin doluluk oranının beklenenin üzerinde olması bizleri memnun etmiştir. Filyos havzasına gerçekleştirilecek olan yatırımlarla birlikte Havaalanımızın işlevselliği daha da artacağından, kapasitenin artırılması ve daha büyük uçakların inebilmesi için Havaalanımızın büyütülmesi, pist uzunluğunun artırılması ve sayısının çoğaltılması için çalışmalarımız devam etmektedir.

Zonguldak'ımızın en büyük sorunu ulan Ulaşım konusunda büyük mesafeler kat ettik. 50 yıldır yapılamayan Zonguldak-Ereğli yolunu tamamlayarak hizmete açtık. Zonguldak - Ankara yolunu bölünmüş yol olarak tamamladık. Müteahhitlerden kaynaklanan aksamalar nedeniyle gerek asfaltlama çalışmalarında, gerekse yol düzenleme çalışmaların gecikmeler olsa da, önümüzdeki yıl bunların hepsi tamamlanmış olacaktır. İlimiz sınırları içinde karayolu ulaşımını rahatlatan 6 kilometre uzunluğunda toplam 15 tünelin yapımını tamamlayarak hizmete açtık. Şehir içi trafiğini rahatlatacak olan Mithatpaşa Tünelimizde çalışmalar tüm hızıyla sürmekte, inşallah Önümüzdeki yıl Mithatpaşa Tünelimizde tamamlanacaktır. Zonguldak-Kilimli yolumuzun ihalesi yapıldı çalışmalar sürmekte, en kısa sürede tamamlanacaktır. Kilimli geçişi Çatalağzı bağlantı yolumuz ihale aşamasına getirilmiştir.

Mithatpaşa tünelinin Zonguldak Girişindeki Kavşak yapımının proje çalışmaları tamamlandı, ihale aşamasına gelmiş bulunmaktadır. Ereğli Devrek karayolunda çalışmalar aralıksız sürdürülmekte ve önümüzdeki yıl sonunda tamamlanarak daha rahat ulaşım imkanına kavuşulacaktır. Zonguldak-Beycuma karayolunda iyileştirme ve genişletme ihalesi yapılmış, Müteahhit firma çalışmalarını aralıksız sürdürmekte. Bu yolumuzda önümüzdeki yılın sonlarında tamamlanarak hizmete açılacaktır.

Hükümetimizin çıkardığı İmar Barışı uygulaması ile İlimizde iskan ruhsatı alamadıkları için kaçak konumunda bulunan yaklaşık 50 bin vatandaşımızı iskana kavuşturduk. Zonguldak'ta 100 yılı aşkındır çözülemeyen Havza-i Fahmiye kanununda düzenlemeler yaparak Vatandaşlarımızın Tapu mağduriyetini giderdik. Gençlik Merkezleri, spor salonları ve spor sahaları yaparak gençlerimizin spor yapma imkanına kavuşmalarını sağladık. Eğitim alanındaki yatırımlarla ilimizde yapılan ikili öğretimi kaldırarak tekli öğretime geçişi tamamladık. Yeni Dersliklere ve okullarla öğrencilerimizin daha rahat ortamlarda ve daha güzel mekanlarda eğitim-öğretim görmelerini sağladık. İlçelerimizde yaptığımız hastane ve sağlık kuruluşları ile halkımızın daha kaliteli ve huzurlu sağlık hizmeti almasını sağladık. Yapımı uzun süre geciken Zonguldak Hastanemizin inşaatı tüm hızıyla sürdürmektedir. Hastane inşaatımız 2020 yılının Eylül ayında tamamlanması planlanmakta. Bu hastanemizin tamamlanarak hizmete açılması ile ilimizde sağlık kuruluşu sorunu ortadan kaldırılmış olacaktır. Vatandaşlarımızın daha rahat ve huzurlu bir sağlık hizmeti alması sağlanacaktır. Tüm Bu hizmetlerimizin gerçekleştirilmesinde hiç kuşku yok ki, Partimizin kuruluşundan buyana görev yapmış olan ve Halen görevde olan Milletvekillerimizin Gayretleri, teşkilatlarımızla olan uyumlu ve ahenkli çalışmaları büyük rol oynamıştır. Bu nedenle 2002 yılından buyana görev yaparak ilimizi ve bizleri temsil eden ve halen görevde olan tüm Saygı değer Milletvekillerimize teşkilatım ve halkımız adına teşekkür ediyor, hepsine saygılarımı sunuyorum. Ayrıca Partimizin kuruluşundan itibaren bugüne kadar görev yapmış olan İl Başkanlarımıza, İl Yönetim Kurulu üyelerimize, İlçe Başkanlarımıza, İlçe Yönetim Kurulu üyelerimize, Belde Başkanlarımıza, Belde Yönetim Kurulu üyelerimize, Mahalle Başkanlarımıza ve yönetim Kurulu üyelerimize Köy temsilcilerimize, Kadın kolları il ve ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyelerimize, Gençlik Kolları il ve ilçe başkan ve yönetim kurulu üyelerimize, Sandık kurullarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyor, Hayatını kaybeden dava arkadaşlarıma Yüce Allah'tan Rahmet diliyorum. Halen yaşamlarını sürdürenlere de sağlıklı ve uzun ömürler temenni ediyorum. Sözlerime son verirken, Bildiğiniz üzere ülkemiz dış güçlere karşı ekonomik bir savaş halinde. Her ne konumda ve şartta olursak olalım devletimiz, Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a İnancımız tam. Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi, kimse endişe ve kuşku içine düşmesin.

Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında dik duracağız. Birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece Allah'ın İzniyle bizi kimse bölemez, parçalayamaz. Bu duygu ve düşüncelerle danışma meclisi toplantımıza katılarak bizleri onurlandırmanızdan dolayı hepinize saygı, sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum. Allah Yar ve Yardımcımız olsun."

Editör: Pusula Gazetesi