Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çaycuma İlçe Başkanlığı, referandum startını verdi. Seçim bürosundan Atatürk Heykeli'ne yürüyen partiler, "Evet" pankartı taşıdı. Basın açıklamasını gerçekleştiren İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, şunları söyledi:

"Anayasa değişikliği sebebiyle gerçekleşecek olan halk oylaması süreci partiler üstü bir durumdur. Bu kutsal vatan topraklarında birlik, beraberlik içinde adalet duygusuyla birbirimize saygı duyarak ülkemize, devletimize, milletimize, akıl ve irademize sahip çıkarak mutlu, huzurlu ve özgür yaşamak istiyorsak halk oylamasında 'evet' oyu vermek hepimiz için bir nefes alanı oluşturacaktır. Bu gün bu coğrafyada bu konjenktürel ortamda ülkemizin, milletimizin, devletimizin ve bizlerden umut bekleyen tüm İslam aleminin bu nefese derinden ihtiyacı vardır. Çaycuma da teşkilatlarımız tam olarak bu sürece odaklanmış durumdadır. Sadece şu anda görevde bulunan ilçe başkanı, belediye başkanı, belde başkanı, gençlik ve kadın kolları başkanları, il genel meclis üyeleri kısacası şu anda yetkili üyelerimiz değil, geçmişte görev yapmış bütün başkanlarımız da canla başla sahada olacaklardır. Bu halk oylaması ülkemizin, milletimizin huzurlu ve güçlü geleceği içindir. Halk oylamasında 'evet' tercihini çıkararak başarıya ulaşılması hepimizi son derecede ilgilendiren bir durumdur. Vesayetin, üst aklın, terör gruplarının ve tüm şer odaklarının sandıkla, birlik ve beraberlik ile yenilebileceğini bu aziz ve fedakar millet son olarak 15 Temmuz'da göstermiştir. Tekrar 16 Nisan'da bir kez daha gösterecektir. 16 Nisan halk oylamasını mecburi ve zaruri hale getiren siyasi olayları da iyi idrak etmemiz gerekiyor. Cumhuriyet tarihimizde ülkemizi karanlık noktalara getiren olaylar hiçbir zaman bitmemiştir. Bu karanlık noktaları 80 darbesinde, 28 Şubat post model darbe de, 27 Nisan e-muhtırasında, Cumhurbaşkanının 363 ile seçilememesin de, 17/25 Aralık'ta ve 15 Temmuzda arayabiliriz.

Hepimiz bu topraklarda yaşıyoruz bu vatanın ekmeğini yiyor, suyunu içiyoruz. Dilimiz, dinimiz, ırkımız, gelenek ve göreneklerimiz farklı olabilir. Ama bizi biz yapan ortak değerlerimizdir. Ortak simgelerimizdir. Ortak ezgilerimizdir, kültürümüzdür ve en önemlisi bu toprakları kanları ile sulamış şehitlerimizdir. Biz birlikte güçlüyüz, birlikte iriyiz birlikte diriyiz. Çünkü biz birlikte Türkiye'yiz. Zafer bu ülkeye inananların, güvenenlerin ve sevenlerin olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti zorlu, dikenli, uçurumlu yollardan geçerek bu günlere geldi. Ülkemizde geçmişte iktidarda olan birçok lider Başkanlık sistemine geçilmesi gerektiğini vurguladıklarını gördük. Bütün vatan sevdalılarının hayatları boyunca hayal ettiği, şimdi ise gerçekleşeceğine inandığımız güzel bir gelecek için 16 Nisan'da gücümüz millet, kararımız; evet, evet, evet..."

Açıklamaya; Saltukova Belediye Başkanı Zerrin Güneş, Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydoğan, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, Çaycuma eski Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Saltukova eski Belediye Başkanı Adil Düzlü ve önceki ilçe başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

Editör: Pusula Gazetesi