Zonguldak'ın Alaplı İlçesi'nde bulunan İlkadımlar Özel Eğitim ve Rehabiltasyon Merkezi ile Alaplı Meslek Yüksekokulu işbirliğince Dünya Engelliler Günü kapsamında ahşap kedi evi, kuş evi boyama etkinliği düzenlendi.

Özdemir Alışveriş Merkezi'nde düzenlenen etkinlik kapsamında, öğretim görevlileri, ve öğrenciler İlkadımlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Üniversite öğrencileri özel çocuklara destek olarak ahşap kedi ve kuş ev boyamalarını tamamladılar.

İlkadımlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Fikri Eroğlu, açılış konuşmasında, tüm özel bireylerin gününü kutlayarak, Alaplı Meslek Yüksekokulu ve öğrencileri ve öğretim görevlilerini etkinliğe desteklerinden dolayı teşekkür ederek, "Genelde biz okullara giderek etkinliklerimize destek isteriz ama Meslek Yüksekokulundaki hocalarımız tam tersine bize gelerek etkinliğimize destek olmak istediklerini belirttiler. Bugün etkinlikte öğrencilerimizin boyayacakları kedi ve kuş evlerini tasarladılar ve yaptılar. Onlara çok teşekkür ediyorum. Bu tür etkinlikler bizim için çok önemli çünkü biz bu tür etkinliklerde daha çok sesimizi duyurabiliyoruz. Ben herkesten; özel öğrencilerimizin farklılıkların farkında olmalarını ama onlara farklı davranmamalarını istiyorum" dedi. Daha sonra etkinliğe destek olanlara plaket verildi.

Öğrenciler adına bir konuşma yapan Belgüzel Yılmaz, asıl engelin bedenlerde değil, kalplerde olduğunu ifade ederek, "Ben engelli değilim, sadece sizlerden farklıyım. Yürüyemiyorum diye, dünyanın güzelliklerini göremiyorum diye, çocukların sesini, kuşların cıvıltısını, şehrin o tatlı telaşını duyamıyorum diye ve hislerimi kelimelere dökemiyorum diye engelli olmuyorum. Bana acınası gözlerle bakma, tut ellerimden beraber koşalım yarınlara, dokun kalbime beraber hissedelim güzellikleri, çocukların sesini, kuşların cıvıltısını. Çünkü dünya güzellikleri, iyilikleri paylaştıkça, birlik oldukça, bedenleri değil de ruhları sevdikçe güzelleşecek" diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi