Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Zonguldak Ticaret ve Sanayi İl Müdürü İsmail Maden ve Çaycuma Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Hayri Kandemir ilçeye bağlı belde, köy ve merkezde hizmet veren örnek esnafa belge ve plaket takdim ettiler.

Çaycuma Küçük Sanayi Sitesi'nde babadan meslekleri devam ettiren Kerim Dombaycı ve Umut Madan, Perşembe Beldesinde babadan kalma terzi mesleğini sürdüren Ferdi Yurt, kadın girişimlerden ev yemekleri üzerine işletmesi bulunan Ayper Yüzlü, solucan gübresi üretimi yapan Seher Kardaş ve Dereköseler Köyünden 40 yıllık demirci Ustası Eyüp Onatoğlu'na 'Örnek İşyeri Belgesi' ve plaket takdim ederek başarılar dilediler.

İsmail Maden ve Hayri Kandemir Çaycuma Yeni Sanayi Sitesi Başkanı Meriç Tekneci ve eski Sanayi Sitesi Başkanı Mustafa Baloğlu'nu tüm sanayi esnafı adına ziyaret ederek Ahilik Haftasını kutladılar.

İsmail Maden ve Hayri Kandemir'in Perşembe Beldesindeki ziyaretinde Belediye Başkanı İsmail İnam, Dereköseler Köyündeki ziyarette ise Köy Muhtarı Ersoy Miyanyedi de bulundu. Ahilik kutlamalarının yıl sonuna kadar devam edeceğini belirten Ticaret ve Sanayi İl Müdürü İsmail Maden; "13. yüzyılda Anadolu'da temelleri atılan ekonomik ve ticari faaliyetlerin yürütülmesinde ahlakı, doğruluğu, kardeşliği, yardımseverliği, cömertliği, dürüstlüğü, merhametli olmayı ve dayanışmayı esas alan Ahilik Kültürünün kutlamasını gerçekleştiriyoruz. Yüzyıllardır birlik ve dayanışma içerisinde günümüze kadar varlığını sürdüren Ahilik, geçmişimizin mirası ve geleceğimizin teminatıdır. Bu Ahilik vasıflarını taşıyan esnafımıza teşekkür eder, bol kazançlar dilerim"dedi.

Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir de; Ahilik; doğruluktan ayrılmamak, alçak gönüllü olmak, iyi huylarını geliştirmek, kedisini halka adama, misafirlerini sevmek, insanlara nasihat ederek onları iyi yola yöneltmek, kudreti varken suçluyu affetmek, bir sanat veya iş sahibi olmak, dindar olmak, utana duygusuna sahip oma, hile yapmamak, yalan söylememek, kusur aramamak, dedikodu yapmamak, kusurları örtmek, kimseye kaşı düşmanlık ve kin duymamaktır. Bu vasıflarla varlığını yılardır sürdüren emektarlarımız ile genç girişimcilerimize teşekkür ediyorum"diye konuştu.

Maden ve Kardemir ayrıca geçtiğimiz hafta Çaycuma Küçük Sanayi Sitesi Camiinde Kuran-ı Kerim okutarak sanayi esnafına lokma dağıttı.