Zonguldak'ta Fi Klinik Ve Diyet Uzmanı Gizem Güneş, mide botoksuyla sağlıklı kilo vermenin mümkün olduğunu belirterek; "6 ay sonunda yüzde 15 ila 20 kilo kaybı öngörüyoruz" dedi.

Son dönemlerde kilo vermek isteyenlerin diyete yardımcı yöntem olarak yöntemlerin başında gelen mide botoksunun bilinen ve bilinmeyen tüm yönleri hakkında bilgiler veren Gizem Güneş, "Mide botoksu ameliyatsız zayıflama yöntemlerinden biridir ve endoskopik olarak yapılır. Endoskopi yöntemi mide dokusunun içine ulaşarak midedeki özel noktalara özel iğneler vasıtasıyla botoks enjeksiyonları yapılıyor. Yaklaşık 15 dakika süren bu işlem sedasyon altında yapılıyor. İşlem öncesi hasta uyuyor, işlem bitince hasta kendine geliyor. Hasta işlem esnasında acı ya da ağrı hissetmiyor. Endoskopik olduğu için herhangi bir kesik olmuyor. Hasta işlem sonrası aynı gün normal hayatına dönüş yapabilir. Yalnızca sedasyon altında yapıldığı için hasta 2 ila 3 saat dikkat gerektiren araç kullanma gibi davranışları yapmaması gerekiyor. Günlük faaliyetleri yapmalarında ise bir sakınca yok" diye konuştu.

MİDE BOTOKSU İLE NE KADAR KİLO VERİLİR?

Ameliyatsız zayıflamak isteyenler için mide botoksunun son zamanlarda birçok kişi tarafından tercih edildiğini aktaran Güneş, "Mide botoksu spora ve diyete yardımcı bir yöntemdir. Hastaların iştahlarının azalmasını, tokluk sürelerinin artmasını ve kan şekerinin seviyelerinin daha düzenli seyretmesini sağlayan bir işlemdir. Kilo verme bazında yaklaşık 6 ay etkinliği olan bir işlemdir. Yüzde 15 ila 20 kilo kaybı öngörürüz. Bu hastanın yaptığı spor, bazal metabolizma hızı ve diyete uyumuna bağlı olarak daha fazla da olabilir daha az da olabilir. Hastayı kendine geldikten hemen sonra taburcu edebiliyoruz.İşlem sonrası diyetisyen desteği 6 ay boyunca devam ediyor ve bu sürede kişilere sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırıyoruz" şeklinde konuştu.

MİDE BOTOKSU KİMLERE YAPILABİLİR ?

Vücut kitle endeksi 25'in üstünde olan her hastaya mide botoksunun uygulanabileceğini ifade den dyt.Güneş, şöyle konuştu:
"Gelen hastalarımızın ilk önce vücut kitle endeksine bakıyoruz. Ameliyat sınırında olmayan hastalar için tercih ettiğimiz bir zayıflama yöntemi. Normal vücut kitle endeksi 18-25 arası normaldir. 25'in üstünde olan her hastaya uygulanabilir. İdeali 25 ila 40 arasında olandır."