Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'na(AGİT)bağlı gözlemciler, Devrek İlçesi'nin Bakırcılar Köyüne gelerek 24 Haziran seçimlerini takip ettiler. AGİT Gözlemcileri 16 Nisan 2017 Referandum seçimlerinde Türkiye'ye gelip çalışmalar yapmıştı.

Köyde oy kullanan seçmenlerin nasıl oy kullandığını takip eden gözlemciler, sandıkların boşaltılıp oyların sayılmasına kadar takip ettiler. Gözlemciler en sonunda oylar teslim edilene kadar ilçe seçim kurulunun önünde beklediler.

GEDİK: "KÖYÜMÜZÜ DOĞA OLARAK DA BEĞENDİKLERİNİ SÖYLEDİLER"

Bakırcılar Köyü Muhtarı Mesut Gedik, AGİT Gözlemcilerinin çalışmasıyla ilgili şu bilgileri paylaştı; "Türkiye Hükümeti her ile AGİT aracılığıyla Avrupa'dan gözlemciler davet etmiş. Yüksek Seçim Kurulu'nun denetimi altında bir tercüman vermiş. Zonguldak Bölgesine bir Alman bir de Fransız vatandaşı geldi. Bizim köyden önce birkaç yere gitmişler ancak halkın tepkisiyle karşılaşmışlar. Sonrasında bizim köye gelmek istediklerini söylediler. Köyümüzü doğa olarak da beğendiklerini söylediler. Seçimde bizim köyü gözlemlediler. Seçimlerin nasıl olduğunu, sandıklarda oyun nasıl sayıldığını gözlemlediler. Oylar ilçe seçim kuruluna teslim edilene kadar aracı takip ettiler. Köyümüzde böyle bir çalışma yapıldı."

Editör: Pusula Gazetesi