Zonguldak Site dolmuş durağında otobüs sahibi olan Erkan Akbıyık ve Hasan Can Afyon gazi ve şehit ailelerini ücretsiz taşıma kararı alarak son zamanlarda gazilere ve şehit ailelerine yapılan saygısızlığa tepki gösterdi.

"MİLLETİMİZ GAZİLERE SAHİP ÇIKSIN"

Halkın gazilere gereken önemi vermediğine vurgu yapan Kıbrıs Barış Harekatı Gazi Hüseyin Akyol; "Gazilerimize ve şehitlerimize sahip çıkmak için böyle bir uygulama yapmak istedik. Uygulamaya 2 otobüs şu anda destek vermektedir. Otobüslerimizin önlerine afiş yaptırarak bu uygulamayı vatandaşlarımıza duyurmaya çalışıyor ve bunu gören diğer otobüs sahiplerinin de yapmasını bekliyoruz. Biz bu uygula ile şehit ve gazi ailelerini ücretsiz taşıyoruz. Şimdilik elimizden bu geliyor. Keşke elimizden başka şeylerde gelse daha çık bir şeyler yapabilsek. Bu yapmamız da bir gayede şudur; Şehit aileleri ve gazilerimiz dışarıda hakarete, dışlanmaya uğruyor. Gazi arkadaşlarımızın araçlardan atıldığını biliyoruz. Araçlara ücretsiz bindirilmediğini biliyoruz. Bizde onlara tepki olsun ve gazilerimize, şehit ailelerine katkı olsun diye böyle bir şey yaptık. Şuan otobüs fiyatları iki liradır. Ama burada önemli olan para değil onlara sahip çıkmamızdır. Şuan ülkemiz zor günler geçirmektedir. Askerlerimiz Afrin bölgesinde savaşmaktadır. Oradaki askerlerimizin durumunu benim kadar bilen yoktur çünkü zamanında bizde yaşadık. Ülkemizde gazilere saygı yok, şehit ailelerine saygı yok. Biz gaziler olarak bir yere gittiğimizde bize ilk sordukları şey; "Sen gazisin kaç para alıyorsun?" Oluyor. İnsanlar bizim neden gazi olduğumuzdan çok aldığımız maaşla ilgileniyor. Gaziler arasında ki eşitsizliğinde giderilmesi istiyorum. Bugün 15 Temmuz gazileri olsun, Kıbrıs gazileri olsun, Güney Doğu gazileri olsun hepsinin arasında ayrımcılık yapılıyor. Biz gaziler olarak sadece onur ve haysiyetimizi istiyoruz. Bize devletimiz sahip çıkıyor fakat halkımız bizi unutuyor. Biz kimler için savaştık. Gazilerimize halk sahip çıkmıyor. Gazilerimiz araçlara biniyor, üzerinde gazi amblemi var bunu gördükleri halde yer vermiyorlar. Büyükşehirler de otobüslerde koltuklarda gazilere aittir diye yer var fakat bu bizim burada yok. Biz otobüse bindiğimiz de bizi bedavacı olarak görüyorlar bu çok üzücü bir durum" dedi.

"İNŞALLAH DİĞER ÖZEL OTOBÜS SAHİPLERİNE BU KONUDA ÖRNEK OLURUZ"

Bütün otobüs sahibi ve şoförlerinin bu olaya destek vermesi gerektiğini belirten ve Site dolmuş duraklarında otobüs sahibi olan Erkan Akbıyık; "Biliyorsunuz ki devletimiz terör güçlerine karşı büyük bir çaba içerisindedir. Bizde ilk başta Afrin'de ki askerlerimize bir yardım olarak bir organizasyon yapmayı düşündük. Son zamanlarda şehitlerimizin ailelerine ve gazilere yapılan saygısızlıkları basın yolu aracılığı ile gördük. Buna tepki olarak Hakkı Can Afyon adında ki arkadaşımla birlikte gazilerimize ve şehit ailelerimizi ücretsiz taşımaya öncü olmak istedik. Site dolmuş durağında şuan da 48 tane araç var. Biz şuan bu ücretsiz gazi ve şehit aileleri yakınlarını ücretsiz taşıma olayını 2 kişi yapıyoruz. İnşallah örnek oluruz, onlarda bize katılırlar. Vatandaşın çok güzel tepkisini alıyoruz. Eskiden vatandaşlar bize biraz daha farklı, gerileyici bir bakışı vardı. Otobüsün önünde bu yazıyı gören vatandaşlar bize daha iyi davranmaya başladı. Biz çok güzel tepkiler alıyoruz. Buda ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi