Toplantıya yaklaşık 160 alkolik ve yakınının katılmasının beklendiğini anlatan Dursun, şunları söyledi:

"Adsız Alkolikler olarak oluşan birliğimiz sayesinde, alkol sorunlarını çözebilmek ve diğer alkoliklere yardımcı olabilmek için deneyimlerimizi, güçlerimizi ve umutlarımızı konuşuyoruz. Ülke genelindeki 33 yerel grupta toplantıları devam eden toplantılarda alkolikliğin bir hastalık olduğu ve çözüm yolları anlatılıyor. Adsız Alkolikler grubuna üye olmak için tek şart alkolü bırakma arzusudur. Gruplarımıza gelen insanların, ne iş yaptığı, varlığı, makamı ya da hangi dine mensup olduğu ya da hangi mezhepten olduğu bizi ilgilendirmez. Bizim için üyelik kaydı sadece ve sadece kişinin alkolle problemi olduğunu ifade ederek bırakma isteğinin bulunmasıdır."

"BU BİR HASTALIKTIR"

"Alkolizm bir hastalıktır. Bunu hastalık olarak gördüğümüz, öyle kabul ettiğimiz zaman tedavi süreci ya da toplumun kabul ettiği ifadeyle alkolü bırakma süreci çok daha hızlı oluyor. Biz, tıbbi tedavi merkezlerinde yürütülen klinik tedavilerin tamamlanmasından sonra ruhsal tedavi olarak deneyimlerimizi paylaşıyoruz. 12 adımlı bir programımız var. Bugün artık dünyada ve Türkiye'de adsız alkoliklerin uyguladığı 12 adımlı iyileşme programı yüksek lisanslarda bile kullanılan bir programdır.Zonguldak'ta, 27 Temmuz'da saat 11.00'de başlayacak toplantımıza, konuyla ilgili çok sayıda üniversite öğretim görevlisi ile uzmanlar konuşmacı olarak katılacak."

Dursun, Zonguldak'taki programla ilgili detaylı bilgi almak isteyenlerin, 05307896159nolu telefon yada www.adsizalkolikler.com internet adresi ile irtibat kurabileceklerini sözlerine ekledi.

Editör: Pusula Gazetesi