FETÖ/PDY'nin Batı Karadeniz emniyet yapılanması davası kapsamında aralarında eski emniyet müdürleri, amirler, komiser ve polis memurlarının bulunduğu 68'i tutuklu 73 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.
Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülecek olan duruşma öncesinde tutuklu 68 sanık yoğun güvenlik önlemleri altında cezaevi araçlarıyla adliyeye getirildi. Sanıklar arasında "emniyet imamları" ile eski emniyet müdürleri, amir, komiser ve polis memurlarının da bulunduğu 73 sanığın yargılanmasına başlandı. Sanıklardan 5'i ise tutuksuz yargılanıyor.
Bugün görülecek olan duruşmada savunma avukatlarının savunmalarına devam edilmesi bekleniyor. Dün görülen duruşmada ise savunma yapan savunma avukatları müvekkillerinin suçsuz olduğunu belirterek tahliyelerini talep etmişti.
Hazırlanan iddianamede ise sanıklar hakkında "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs", "TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Silahlı terör örgütüne üye olma veya silahlı terör örgütü yönetme" suçlamalarıyla 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ile 7 yıldan 22 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Editör: Pusula Gazetesi