Kaymaz Taşımacılık ile Çebi Grup arasındaki ihtilafa Adli Tıp Kurumu'ndan sonra Jandarma Kriminal'de son noktayı koydu: Çekteki imzalar Şerafettin Kaymaz'a ait değil.

Adlı Tıp Kurumu uzmanlarının hazırladığı rapora göre iki firma arasındaki davaya konu çeklerdeki imzaların Şerafettin Kaymaz'ın eli ürünü olmadığı tespit edilmişti. Jandarma Kriminale gönderilen imzalar için aynı yönde karar çıktı.

Düzce'de faaliyet gösteren Kaymaz Taşımacılık Turizm Otomotiv Hizmet İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti'nin, Ereğli'de faaliyet gösteren Çebi Gruba ait şirketler tarafından yaklaşık 2 milyon TL'lık haksız icra takibi davasında Adli Tıp Kurumu'ndan beklenen rapor geldi.

Yaklaşık 2 milyon liralık çeki sahte imza ile ciro edip kaşe basarak 8 milyon liralık mal varlığına ihtiyati haciz uygulandığı için krize giren ve intihar eden Şerafettin Kaymaz'ın davaya konu çeklerdeki imzaların eli ürünü olmadığı Adli Tıp raporuyla ortaya çıktı.

Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporda "İnceleme konusu çek arka yüzünde Kaymaz Taş Turz kaşe izi üzerinde atılıbasit tersimli imza ile Şerafettin Kaymaz'ın mukayese imzaları arasında, tersim biçimi, işleklik derecesi, alışkanlıklar, istif, eğim, doğrultu, seyir, hız ve baskı derecesi bakımından farklılıklar saptandığından, söz konusu imzanın mevcut mukayese imza kıyasla kuvvetle muhtemel şirket yetkilisi Şerafettin Kaymaz'ın el ürünü olmadığı hususlarını bildirir kanaat raporudur" ifadelerine yer verildi.

Adli Tıp'tan gelen bu rapora göre Şerafettin Kaymaz'ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Kaymaz Taşımacılık Turizm Otomotiv Hizmet İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti'ye haksız yere ihtiyati haciz uygulandığı ortaya çıktı.

Jandarma Kriminal'de aynı yönde rapor verdi. Çebi Grubun, Kaymaz Taşımacılık'ın mal varlığı üzerine koyduğu 8 milyon liralık tedbir kararı durduruldu.

Ancak, mal varlığına tedbir konduğu için bunalıma girip intihar eden Şerafettin Kaymaz bu kararı göremedi. Jandarma Kriminal'ın kararının Şerafettin Kaymaz'ın doğum gününde çıkması da "İlahi adalet" şeklinde yorumlandı.