Pusula Gazetesi İmtiyaz Sahibi-Gazeteci Ali Rıza Tığ, geçen Salı günü akşam saatlerinde saldırıya uğradı. Saldırıdan yaralı olarak kurtulan Gazeteci Ali Rıza Tığ, saldırının ardından polise verdiği ifadesinde azmettiricinin Yasin Hamzaçebi olduğunu saldırganların ise Suat Hamzaçebi ve Miraç Artar olduğunu belirtmişti. Gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen şüphelilerden Yasin Hamzaçebi savcılıkça serbest bırakıldı, saldırganlar Suat Hamzaçebi ve Miraç Artar ise tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. Saldırganlar Suat Hamzaçebi ve Miraç Artar çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

SALDIRIDAN BİR GÜN ÖNCE KAZA SÜSÜ VERİP SALDIRACAKLARDI

Saldırganlar olaydan bir gün önce Bahçelievler Mahallesi'nde Ali Rıza Tığ'ın otomobiline başka bir araç ile arkadan çarpmış, kaza süsü vererek saldırı girişiminde bulunmuştu. 2 saldırgan yine saldırının meydana geldiği Işık Yönder Caddesi'nde aracıyla iş yerine seyir halinde olan Ali Rıza Tığ'ın aracına arkadan çarptı. Saldırı girişimini sezen Ali Rıza Tığ aracını sürerek yoluna devam etmek istedi. Bu kez saldırganlar yaklaşık 100 metre sonra Ali Rıza Tığ'ın aracının önünü kesti. Araçtan inen sürücü, Ali Rıza Tığ'ın aracının camına vurarak 'kaza yaptık aşağıya n rapor tutalım' dedi. Ali Rıza Tığ, raporu karakolda tutalım deyince araçta bulunan Suat Hamzaçebi de inerek Ali Rıza Tığ'ın aracını yumruklamaya başladı. Aracıyla saldırıdan kaçan Ali Rıza Tığ, Karaelmas Polis Merkezi'ne sığınarak saldırganlardan şikayetçi oldu. Ancak 2 saldırgan da elini kolunu sallayarak serbest bırakıldı. Aynı kişiler bir akşam sonra Ali Rıza Tığ'a marketten ekmek alırken arkadan saldırdı. Meydana gelen saldırı sonrası Ali Rıza Tığ'ın ve gazetecilerin uğradığı saldırılar yeniden gündeme geldi.

BU SALDIRI İLK DEĞİL

Yasin Hamzaçebi'nin adamları tarafından gerçekleştirilen bu saldırı Ali Rıza Tığ'a karşı yapılan ilk saldırı da değil. 2017 yılında Ali Rıza Tığ'a karşı bir saldırı daha gerçekleştirmiş, Ali Rıza Tığ, aracından inmeyerek ve olay yerinden uzaklaşarak canını zor kurtarmıştı. Saldırı anı saniye saniye Ali Rıza Tığ'ın araç kamerasına da yansımış görüntülerde manav önünde duran otomobile Yasin Hamzaçebi'nin kullandığı cipten Yasin Hamzaçebi tarafından bir takım nesneler atıldığı, Ali Rıza Tığ aracını hareket ettirdikten sonra başka bir otomobil tarafından önünün kesildiği, saldırganın araçtan inerek Ali Rıza Tığ'ın bulunduğu araca saldırdığı, aracın camını kırmaya ve kapılarını açmaya çalıştığı saniye saniye yer almıştı.

SALDIRGAN MAHKEMEDE AZMETTİRİCİ YASİN HAMZAÇEBİ DEDİ

Bu saldırının ardından Gazeteci Ali Rıza Tığ emniyete sığınarak şikayetçi olmuş, saldırının Yasin Hamzaçebi ve bir adamı tarafından planlı olarak gerçekleştirildiğini belirterek görüntülerle birlikte şikayetçi olmuştu. Emniyette ifadesi alınan Yasin Hamzaçebi olayla ilgisi olmadığı saldırıyla bağlantısının bulunmadığını söylemişti. Ancak, Cumhuriyet Savcılığı'nın hazırladığı iddianame ve açılan davada saldırgan her şeyi itiraf etti. Zonguldak Adliyesi'nde görülen davada saldırgan hakimin neden saldırdın sorusuna "Ali Rıza Tığ'ı tanımam bir husumetim de yoktur. Bu saldırıyı yapmamı Yasin Hamzaçebi istedi" sözleriyle azmettiricinin Yasin Hamzaçebi olduğunu itiraf etti. Zonguldak Adliyesi'nde görülen dava devam ediyor.

İŞTE 2017 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN VE AZMETTİRİCİSİ YASİN HAMZAÇEBİ OLAN SALDIRININ GÖRÜNTÜLERİ

Editör: Pusula Gazetesi