Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolu Selçukgazi tüneli yakınlarında meydana trafik kazasında yaşamını yitiren Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi Fizik Öğretmeni Kerem Göktaş'ın oğlu Yusuf Taha Göktaş (22), Zonguldak Ereğli'de son yolculuğuna uğurlandı.

İstanbul'dan Bursa'ya bir programa katılmak için yola çıkan İHH İnsanı Yardım Vakfı personeli Muratcan Kaya yönetimindeki 34 AFG 020 plakalı otomobil, aynı yöne giden Mustafa Haldız (41) yönetimindeki 41 HZ 096 plakalı TIR'a arkadan çarpmış, TIR şoförünün ihbarı üzerine kaza yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edilmişti. Gelen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde, sürücü Kaya ile yanındaki İHH gönüllüleri Yusuf Taha Göktaş (22), Kaan Talip Tığlı (25) ve Tarık Kesekçi'nin (26) yaşamını yitirdiği belirlemişti. Kazada hayatını kaybeden Yusuf Taha Göktaş, ailesinin yaşadığı şehir olan Zonguldak'ın Ereğli ilçesine getirildi.

Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi Fizik Öğretmeni Kerem Göktaş ile İsmet İnönü İlk ve Ortaokulu öğretmenlerinden Nida Göktaş'ın çocukları Yusuf Taha Göktaş için Kepez Tepe Camiinde cenaze namazı kılındı.

Cenaze namazına İHH Genel Başkan Yardımcısı Mütevelli Heyet Başkanı Avukat Uğur Yıldırım, YediHilal Derneği Genel Başkanı Salim Sarıyıldız, Ak Parti ilçe Başkanı Saffet Bozkurt, ailesi, yakınları, öğrenciler ve arkadaşları katıldı.

Cenaze namazı öncesinde acılı baba Kerem Göktaş, cenazede yaptığı konuşmada, böyle bir günde konuşmanın ve acıyı ifade etmenin çok zor olduğunu anlatarak, "Rabbim biliyor ki bu şikayetim değil bu benim aciziyetim. Ondan geldik ona dönüyoruz. Gözyaşımı, acımı dindiremiyorum. Bunu şikayet etmiyorum. Adını Yusuf koyduk. Yusuf yüzlü, ahlaklı olsun diye. Gerçekten de öyleydi. Bizi hep mutlu etti, sevindirdi. Mutlu etmek için de çalıştı çabaladı. Ben senden razıyım oğlum, Allah'tan da senden razı olsun" dedi.

Yedi Hilal Derneği Genel Başkanı Salim Sarıyıldız da konuşmasında, "Yusuf'un yüzlerce üniversiteden arkadaşı var, dava yoldaşları var. Biz Allah için onun çok güzel bir genç olduğuna, bu memleket, vatan, millet için gecesini gündüzüne kattığına bütün ideallerini hayallerini bununla süslediğine hepimiz şahitlik ediyoruz. Acı büyük." sözleri ile konuştu.

Yapılan Konuşmaların ardından alınan helallik sonrasında cenaze namazı kılındı. Yusuf Taha Göktaş, Kepez mahalle mezarlığı aile kabristanlığında son yolculuğuna uğurlandı.