Zonguldak'ta BEÜ'nün ev sahipliğini yaptığı ve yarın (Pazartesi) açılışı gerçekleştirilecek olan kitap fuarına Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ettiği iddiasıyla hakkında soruşturma bulunan Yazar Yavuz Bahadıroğlu'nun davet edilmesine Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Başkanlığı tepki gösterdi. Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Mustafa Coşkun, Yavuz Bahadıroğlu'nun Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ettiği iddiasıyla şüpheli sıfatında ifade verdiğine ve soruşturmanın devam ettiğine dikkat çekerek fuara davet edilmesine tepki gösterdi. Coşkun, "Kitap fuarına bu şahsın davet edilmesini kınıyor ve açılışa katılmıyorum. Zonguldak Atatürk düşmanlarına ev sahipliği yapamaz" dedi.

Yavuz Bahadıroğlu'nun moderatörlüğünü yaptığı programda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret edilmiş ve suç duyurusu üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etme" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından haklarında soruşturma başlatılan Mustafa Armağan ve Yavuz Bahadıroğlu "şüpheli" sıfatıyla ifade vermişti.

Öte yandan Yazar Yavuz Bahadıroğlu'nun Ereğli Belediyesi tarafından Ereğli'de gerçekleştirilen kitap fuarına katılımı tepkiler üzerine iptal edilmişti.

Editör: Pusula Gazetesi