Atatürkçü Düşünce Derneği Çaycuma Şubesi, Lozan Barış Antlaşması'nın 97'inci yıl dönümü nedeniyle 24 Temmuz 2020 Cuma günü saat 12.00'da Atatürk Anıtına çelenk sunarak,saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından basın bildirisi okuyacak.

Tüm halkı Lozan Barış Antlaşması'nın 97'inci yıl dönümünü kutlamaya davet eden Atatürkçü Düşünce Derneği Çaycuma Şubesi Yönetiminden ,"Atatürkçülere yakışır bir şekilde, sosyal mesafe ve normalleşme kurallarına uyarak demokratik ve yasal hakkımızı hep birlikte kullanmak üzere, tüm halkı Lozan Barış Antlaşması'nın 97'inci yılını kutlamaya davet ediyoruz.24 Temmuz 1923'te imzalanan Lozan Antlaşması yeni Türk Devleti'nin uluslararası alanda tanındığını belgelemiş, Türkiye Cumhuriyeti için büyük önem arz eden bir anlaşmadır. Lozan Türkiye Cumhuriyeti'nin tapusu, onurumuzdur.

Lozan Barış Antlaşması'nın yıldönümünü kutluyor, başta Başkomutanımız Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ile Lozan heyeti üyelerini minnetle ve şükranla anıyoruz. Bu toprakları bize vatan yapan tüm şehitlerimizin, aziz hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz" denildi.