Zonguldak Belediyesi eski Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) İsmail Eşref,Ekim ayında başlayacak delege seçimleri, ilçe ve il başkanlığı seçimleri ile ilgili Pusula'nın sorularını yanıtladı.

İl Başkanı profilini açıklayan ve adaylar açıklandığında tavrını açıklayacağını belirten Eşref "Bu isimler netleştiğinde benim de söyleyeceklerim var. Muhalefet il başkanı bile olsa iktidara dediğini yaptırtabilen, her gün bir söylemi olan, sürekli gündemi tutan bir il başkanı istiyorum" dedi.

"AĞIR ADAMLARDI, AĞIRLIKLARI VARDI, DEDİĞİNİ YAPTIRAN İSİMLERDİ"

Eşref, kongreler ile ilgili şunları söyledi;

"Cumhuriyet Halk Partisi bugün içinde bulunduğu durum; son aylarda atamalarla, kongresiz görevlendirmelerle, vekaletlerle ve kayyumla bugünlere geldi. Zonguldak'ta CHP buna layık değil. Zonguldak il başkanlığında çok ciddi isimler görev yaptı. Ağır adamlardı, ağırlıkları vardı, dediğini yaptıran isimlerdi. Muhalif olsa bile iktidara bir yaptırım güçleri vardı. Söylemleri doluydu. CHP'nin içinde bulunduğu durum vahim bir durum. İl başkanlığına aday olan isimler konuşuluyor. Bu isimler netleştiğinde benim de söyleyeceklerim var. Muhalefet il başkanı bile olsa iktidara dediğini yaptırtabilen, her gün bir söylemi olan, sürekli gündemi tutan bir il başkanı istiyorum. Aday çıkanları 'bu benim tarifime uyuyor ya da uymuyor' diye açıklarım."

Editör: Pusula Gazetesi