Belediye Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen yemeğe; AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, Kaymakam Serkan Keçeli, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Selçuk Özen, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Seyfi Paça, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, AK Parti İlçe Başkanı Veysel Karani Doğancı, AK Parti Çaycuma Belediye Başkan Adayı Ahmet Karayılmaz, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Açılış konuşmasında Çaycuma Muhtarlar Derneği Başkanı Ekrem Çelen şunları söyledi; " Muhtarlarımız bulunduğu yerlerde devletin tüm kurumlarının temsil eden, halkımız ile devlet kurumları arasında köprü vazifesi göre kişilerdir. Yönetim anlayışımızda vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacaklar ilk kapının muhtarlık olduğu önemli bir yer tutmaktadır. Aramızdan ayrılacak olan 7 muhtar arkadaşımıza yapmış olduğu görevlerden dolayı teşekkür eder, sağlıklı, mutlu bir şekilde yaşamlarını sürdürmelerini dilerim."

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı da ilçede seçimlerin huzur içinde tamamlanmasını dileyerek;" Bu dönem aday olmayacak muhtarlarımıza gösterdikleri vefa örneğinden dolayı Muhtarlar Derneği yönetimine teşekkür ederim. Tekrar aday olacak muhtarlarımıza başarılar diliyorum. Çaycuma her yönüyle huzur dolu bir memleket. İnşallah önümüzdeki seçimde kardeşçe seçimleri geçirip yeni yöneticilerimizi seçeceğiz"diye konuştu.Kaymakam Serkan Keçeli ilçede görev yapan tüm muhtarlardan memnun olduğunu ifade ederek;" Bugün vefanın çok güzel örneğini gösteriyoruz.7 muhtarımız muhtarlık görevinden ayrılacaklar ancak topluma hizmet etmeye devam edecekler. Muhtarlar vatandaşın devlete en kolay ulaşacakları devletin bir kolu, bir bireyi yeri geldiğinde Milli Eğitim Müdürü, Jandarması, Kaymakamı kısacası her şeyidir. Muhtar hakkını vererek işini yaparsa devletin hizmet götüremediği kömürsüz vatandaşın bulunmadığı, hiç kimsenin aç kalmadığı bir devlette yaşıyor oluruz. Devlet artık herkese ulaşabiliyor. Önemli olan sizlerin işini doğru yapmasıdır. Biz Çaycuma'daki muhtarlarımızın hepsinden memnunuz, sonuna kadar razıyız. Yeniden aday olacak muhtarlara başarılar diliyorum"şeklinde konuştu.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu muhtarların zor bir görev yaptığını söyledi. Çolakoğlu; " Vatandaşımızın zor zamanda bulduğu ilk yetkili kişi muhtarlardır. Cumhurbaşkanımızın da bu zor görevi yapan muhtarlarımıza verdiği değeri çok iyi biliyoruz. Devletin imkanlarını kırsal kesimdeki vatandaşlarımıza muhtarlar aracılığı ile iletmek için seferber oluyorlar. Halkın sorunlarını birebir dinlememiz gerekiyor. Görevlerinden ayrılan muhtarlarımız artık akil insandır. Kendisinden sonra geleceklere verecekleri çok öğütleri bulunmaktadır. Üst üste muhtarlık yapmak hiç kolay bir vazife değildir. Tüm muhtar adaylarımıza başarılar diliyorum"dedi.

Son olarak önümüzdeki yerel seçimlerde tekrar aday olmayan Doğan Erbay, Vasfi Yörübaş, Bahtiyar Kararmış, Rahim Akyüz, Hasan Ünsal, Hamit Bozacı ve Nevzat Torlak'a protokol tarafından plaket ve teşekkür belgesi taksim edildi.

Editör: Pusula Gazetesi