Adana&[#]8217;da 10&[#]8217;u ortaöğretim öğrencisi, biri küçük çocuk ve biri de görevli 12 kişinin yaşamını yitirdiği yurt faciasının ardından gözler, Zonguldak&[#]8217;taki yurtlarda... Pusula, dün itibari yurt ve kreşlerle ilgili sıkı denetim ve yangın eğitimi için çağrıda bulunurken, bir yurdun itfaiyeden belge almadan çalıştığı ortaya çıktı. Milli Eğitim Müdürlüğü de, tüm yurt ve kreşleri yeniden inceleme kararı aldı.

ALADAĞ&[#]8217;IN ATEŞİ CANIMIZI YAKTI

Adana'nın Aladağ ilçesinde ortaöğretim öğrencilerinin kaldığı kız öğrenci yurdunda çıkan yangında 10 öğrenci, 1 küçük çocuk ile 1 eğitmen yaşamını yitirdi, 24 öğrenci yaralandı. Haber, Zonguldak&[#]8217;ta da büyük üzüntüye neden olurken, Zonguldak&[#]8217;taki kamu ve özel şahıslara ait yurtların durumu akla geldi. Hayatını kaybeden öğrencilerin bazıların cenazeleri birbirlerine sarılı halde bulundu. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Yangın merdivenin kapısı içeriden kilitliymiş. Çocuklar çıkmayı başaramamış" derken, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak&[#]8217;ın &[#]8220;Yangın kapısıyla ilgili gece bize verilen bilgi kilitli olmadığı şeklindedir" sözleri dikkat çekti.

TÜM YETKİLİLERİ UYARIYORUZ

Pusula Gazetesi olarak kamuoyu adına çağrıda bulunuyoruz. Tüm yurtlar ve kreşler denetlenerek, eksikliği bulunanlar affedilmesin, korunup kollanmasın. Hangilerinin yangın merdiveni var, hangilerinin kapıları kilitli, hangilerinin kapıları çalışmaz durumda, hangilerinin ikinci bir çıkışı yok ortaya çıksın. Verilen ruhsat ve izinler yeniden incelensin. Yurtlarda çalışanların kaçı böylesi yangın veya benzeri durumlar için eğitim almış, kentteki tüm yurtlar ile konum ve durumlarını belirtilen bilgiler kamuoyu ile paylaşılsın. Bu çağrıyı yaparken, kamu kurumlarının görevlerini daha iyi yapabilmeleri adına her türlü ihbara açığız. Bilgi ve iddia sahibi olanların ilgili kurumlara ve bizlere ulaşmasını bekliyoruz.

ONKA İTFAİYEYE KOŞTU

Pusula&[#]8217;nın dün internet üzerinden yaptığı bu uyarının ardından Zonguldak Belediyesi'nin hemen yanında kısa süre önce hizmete giren Onka Öğrenci Yurdu&[#]8217;nun iskan ve işletme ruhsatının bulunmadığı, itfaiyeden de rapor almadan çalıştığı ortaya çıktı. Kurum yetkilileri, haberin ardından İtfaiye Müdürlüğü&[#]8217;ne giderek başvuruda bulundu. Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü de tüm yurtlarla ilgili çalışma yapılması için yazı yazdı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilen yazıda, denetimi yapılan yurtların da yeniden denetlenmesi talimatı verildi. Diğer yandan Milli Eğitim Müdürlüğü, Pusula&[#]8217;nın çağrısından yola çıkarak itfaiye raporu olmaksızın hizmet verdiği ortaya çıkan Onka Öğrenci Yurdu&[#]8217;yla ilgili inceleme başlattı.

Editör: Pusula Gazetesi