Zonguldak İl Hakem Kurulu 27 Mayıs Pazar günü Ankara'da gerçekleştirilecek Klasman sınavları öncesinde haksızlık yapmamak ve en doğru kararı verip hak eden hakemlerin Klasmana teklif edilebilmesi için bugüne kadar görülmemiş bir sistem uyguladı.

İl Hakem Kurulu Başkanı Evren Atış'ın büyük bir mesai harcadığı sistem karşısında klasmana aday gösterilemeyen hiçbir hakemin de bu sisteme göre aklında soru işareti kalmadı.

KLASMAN SAYISI 6'DAN 10'A ÇIKTI

Yakın bir zamanda yapılan çalışmalar sonucunda Zonguldak'ta il hakem sayısı artırıldığından teklif edilen hakem sayısı 6'dan 10' çıkartılarak Zonguldak'ın klasman teklif listesinde daha çok hakemle üçüncü bölgede temsil edilmesi sağlanmış oldu.

İŞTE EVREN ATIŞ'IN ADALET SİSTEMİ

Hakemlerin bir sezon boyunca göstermiş oldukları performansları şu kriterlere göre değerlendirilmiştir: epak eğitimleri, 12 dk. 2800 metre üzeri Cooper atletik testi, profesyonel liglerde klasman hakemlerine uygulanan FİFA atletik test 40x75 metre, yazılı kural bilgisi sınavı, eğitim seviyeleri, yabancı dil puanı, görev aldıkları müsabakalardaki gözlemci not ortalamaları, yıl boyunca katıldıkları antrenman sayıları, görev aldıkları müsabaka sayıları kriterlerine göre hakemler puanlamalara tabi tutuldu.

TAKTİR PUANI KULLANILMADI

İl Hakem Kurulu tarafından takdir puanı bütün hakemlere eşitlik olması açısından kullanılmadı. Kriterler ve puanlama sistemi İl Hakem Kurulu üyeleri, Hakem ve Gözlemciler Derneği Başkanı Ümit Kala ve hakemlerin katılımıyla dernek binasında puanlama sistemi herkesin görebileceği şekilde İl Hakem Kurulu Başkanı Evren Atış tarafından açıklanmış ve bunun sonunda listede isimleri belirtilen hakemler puanlamada teklif listesine girmeye hak kazandı.

BAŞARILI OLANLAR TERFİ KURSUNA KATILACAK

Klasmana teklif olan hakemler 27 Mayıs 2018 Pazar günü Ankara'da 17 ilden 91 hakemin katılacağı FİFA Atletik testine tabi tutulacak başarılı olan hakemler 20-22 Haziran 2018 tarihleri arasında Ankara'da terfi kurslarına katılacak.

İŞTE KLASMAN ADAYLARI

Mücahit Karakurt, Ayetullah Aslan, Oğuzhan Keçeci, Onur Akdağ, Davut Can Çubukçu, Bayram Ustabaş, İbrahim Kandemir, Arif Emre Harmanbaşı, Satılmış Furkan Demir, Şerife Mutlu.

Editör: Pusula Gazetesi