Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır'ın sosyal medya hesabında haberlerini paylaştığı sitede yayınlanan bir habere göre Adalet Bakanlığı için Özbakır'ın adı geçiyormuş!
Özbakır'ın Danışmanı Levent Çebi'nin köşe yazarlığı yaptığı sitede böyle bir haberin yayınlanması Ak Parti kulislerinde "Danışmanı Milletvekilliği kesmedi, Bakan olmak istiyor" şeklinde esprilere neden oldu.


İŞTE O HABER:
Referandumdan sonra Kabinenin değişmesi gündeme bomba gibi düştü. Ak Parti Milletvekillerini şimdiden bakanlık heyecanı sardı. Tecrübeli gazeteci Murat Polat'ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni kabine listesi içerisinde 9 veya 10 bakanı değiştireceği, bazı bakanların da referandumda yürüttükleri başarılı çalışmalardan dolayı kabinede ki yerlerini korudukları belirtildi. Polat'ın haberine göre yerini koruyacak olan bakanlar arasında; Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji Bakanı Berat Albayrak, MEB Bakanı İsmet Yılmaz, Savunma Bakanı Fikri Işık, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Ulaştırma Bakanı Ahmet Aydın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya yer aldı.
2019 seçimlerine kadar yapılacak olan son rötuşlarla birlikte yeni sisteminin yeni yönetim kadrosunun şekli verilmiş olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK partiye dönmesiyle birlikte başlayacak olan revizyonda değişmesi düşünülen 9 veya 10 Bakanın değişeceği kulislerde konuşuluyor.
9-10 BAKAN YENİ KABİNE İÇERİSİNDE YER ALMAYACAK
16 Nisan Referandumu sonrasında yeni sistemin çalışmalarına başlandı. Yeni sistemde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yönetim kadrosunda yer alacak kişilerde değişiklikler yapılacak. Yeni kabine listesi içinde 10 bakana kadar değişiklik yapılacak. AK Parti Meclis kulislerinde konuşulan 2019 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı sistemine kadar tüm çalışmaların tamamlanarak hazırlıkların bitirileceğini konuşuluyor. Kulislere göre değişecek bakanlar arasında Kültür Bakanı Nabi Avcı , Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek , Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Bilişim ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun alınması da süpriz olabilir.


YERİNİ KORUYAN BAKANLAR
Yine Meclis kulislerinde Enerji Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Aile ve sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Aydın yerini koruyan bakanlar arasında.
Kabinede yer alacak Milletvekillerinin isimleri de gündeme bomba gibi düştü,
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz'ün Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı olacağı konuşulurken, Meclis Başkan vekili Ahmet Aydın'ın adı Başbakan Yardımcılığın, Kültür ve Turizm Bakanlığına TBMM Başkanlık Divan Üyesi Ömer Serdar'ın adı geçerken Adalet Bakanlığına Zonguldak Milletvekili ve eski Başsavcı Hüseyin Özbakır'ın adı geçiyor. Yine kulislerde Bilişim ve Teknoloji Bakanlığına Van Milletvekili Burhan Kayatürk'ün adı geçiyor. Ankara kulislerinde Fatih Şahin, Antep Milletvekili Mehmet Erdoğan ve Erol Kaya'nında bakan olması muhtemel. Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın da Bakan olarak atanması konuşuluyor. Kabineden sonra Bakan yardımcıları ve Ak Parti Genel Merkezinde Genel Başkan Yardımcıları ve Teşkilat Başkanlarının da değişeceği gündemde.!

Editör: Pusula Gazetesi