TFF 2. Lig Kırmızı grupta mücadele eden Zonguldakspor'da Teknik Direktör Cahit Terzi Tuzlaspor maçı sonrasında açtı ağzını yumdu gözünü. Hakemlerin maçlarda etkili olduğunu belirten terzi Tuzlaspor maçında emek hırsızlığına uğradıklarını söyledi. Kendisine yönelik eleştirilere de yanıt veren Terzi "Herkes işine baksın. Onların bilmişliği kadar benim unutmuşluğum var. Eleştirenler önce maça bilet alarak girsin" diyerek tepki gösterdi.

"EMEK HIRSIZLIĞI VAR"

Tuzla maçını değerlendiren Terzi, "Ligde oynadığımız hem Menemen Belediyespor maçında hem de Tuzlaspor maçında hakemlerin ön plana çıktığını. Burada bir emek hırsızlığı var. Tuzlaspor'un Teknik ekibinin maçın ilk dakikalarından itibaren maçı gerdiğini gördük. Futbolun dışında her şeyi yaptılar maçı kazanmak için. Biz buna oyun olarak çok güzel karşılık verdik ilk yarıda. 3-0 olabilirdi. Onlar futbolla değil de saha dışı olaylarla maçı çevirmeye çalıştılar. Onda da hakemi etkileyerek başarılı oldular. Maçın görüntüleri var. Biz hiçbir şeye sığınmıyoruz. Bu hakemin 7-8 tane olaylı maçları var. Geçmişine de baktım. Kayseri'de amatör maçta da çok büyük olaylar çıkmış, dayak yemiş. Böyle bir hakem" dedi.

"ZONGULDAKPOR, BARCELONA DEĞİL"

Terzi, "Zonguldakspor, Barcelona, Bayern München değil ki, maçı çevirsin, hakemi de yensin. Her şeye rağmen galip gelsin 3-0, 4-0 yensin. Ama Zonguldakspor da etten, kemikten bir takım. Karşımızda 20 milyonluk bir takım var ve sadece saha olayları ile puan alabilen bir takım var. Ama ben yine de çocukların hepsini tebrik ediyorum. Aslanlar gibi mücadele ettiler. Hep böyle hakem gelecek diye bir kaide yok. İnşallah bundan sonra Merkez hakem kurulu biraz daha iyi hakem yollar. Böyle hakemler istemiyoruz. Ne bize, ne rakibe çalsın. Ortaya çalsın" dedi..

VAR SİSTEMİ İLE BÜYÜKLERİN BOMBASI PATLADI

Süper Ligde uygulanan VAR sistemi ile adaletli kararlar çıktığını belirten Terzi, "Menemen Belediyespor ve Tuzlaspor hakem baskısı yapmasalar 12-13 puanı geçemezlerdi. Nasıl 'VAR' sistemini kullanarak 3 büyüklerin bombası patladı? O takımların düştüğü durumları görüyorsunuz. Daha önceki sezonlarda hakemi baskı altına alarak maçları yeniyorlardı ve kimse bir şey demiyordu. Kimse tekrar oynat demiyordu. Olmayan gol veriyorlardı. Devamlı 3 puan alıyorlardı ve insanlar onları farklı takımlar sanıyorlardı. Ama şimdi VAR sistemi çok güzel. Herkesin gücünü ortaya koyduğu ve karşılığını aldığı bir sistem" şeklinde konuştu.

"BEL ALTINDAN VURMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Kendisine yönelik yapılan eleştirileri değerlendiren Cahit Terzi "Maçta kulübeden bir sataşma oldu ona cevap verdim. Eleştirilecek hiçbir şey yok. Eleştirilecek en son kişiler biziz. İlk önce Tuzlasporlu ekibi ve hakemi eleştirsinler en son beni eleştirsinler. Bazıları bel altından vurmaya çalışıyorlar. İstediklerini yazsınlar ve yapsınlar. Biz doğru yoldayız. Biz sürekli savunma yapan bir takım değiliz. Onur'un 8-9 tane kontrası var. Turan'ın var. 2-3 net pozisyonumuz var. Biz takımı geriye yaslasak o pozisyonları nasıl buluruz? Eleştirecek başka şeyler yapsınlar" dedi.

"SAVUNMA YAPMAYACAKMIYIZ"

Terzi, "Biz savunma yapmayacak mıyız? Top rakibe geçince onu durdurmaya çalışmayacak mıyız? Fethiyespor maçında 3-0'dan 4-3 yenildik. Bize madalya mı taktılar? Fatih Karagümrükspor karşılaşmasını 3-1 bitirdik. Ne yapsaydık? Yenilse miydik? Herkes işine baksın. Onların bilmişliği kadar benim unutmuşluğum var. İlk defa ikinci ligde bu kadar gol atan bir takımız. Geri yaslanan bir takım olsak bu kadar golü nasıl atacaktık? Burada 3 T prensibi var. Tespit, Teşhis ve Tedavi. Şimdi ilk önce teşhisi iyi kuracaksın. O maçı akşama kadar oynasak 1-0 biterdi. Eleştirenlerin kötü niyetli olduğu burada ortaya çıkıyor. Biz burada 50 pozisyon vermedik. Onlar eğer 3 pozisyonlara girmişseler bizde 7-8 pozisyona girdik. İkinci olan takıma karşı açık oynayıp ta 'Buyrun gelin atın' mı diyecektik? Yeri geldiği zaman savunmamızı da yapacağız. Biz bu takıma yapabileceğimiz en iyi şeyleri yapıyoruz. 1 lirasız top oynatıyoruz. 25 Milyonluk takımlarla mücadele ediyoruz. Bizi eleştirenler önce maça bilet alıp girsinler, sonra eleştirsinler" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi