Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanlığı'nın yeni binasının açılışı gerçekleştirildi. Açılışa; CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpcu ve Ünal Demirtaş, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 23 ve 24. Dönem Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İl Başkanı Umut Başoğlu, eski il başkanları, belediye meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri, kadın ve gençlik kolları ve çok sayıda partili katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış kurdelesi kesildi. Açılışta konuşan Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman, "Yeni binamızın açılış törenine hoş geldiniz. Genel Başkanlık kongremiz yapıldı. Biz Genel Başkanımız ve yeni yönetimin yanındayız. Dik duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğiz. Kandırılmış kisvesi adı altında itibar sağlayanların maskesi düşmüştür. 2019 seçimlerinde tüm kentimizle kucaklaşmaya ve Cumhuriyet'in aydınlığıyla aydınlatmaya hazırız. Buraya gelen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

TURPCU: "BİZİM PARTİMİZ NEDEN TÜRKİYE'Yİ YÖNETEMİYOR, NEDEN İKTİDAR OLAMIYOR?"

Parti içerisinde yenilenme ve demokrasi sisteminin olmadığına dikkat çeken ve Tüzük kurultayı'nda bunun gündeme gelmesi gerektiğini ifade eden Milletvekili Şerafettin Turpcu, "Seçimle gelene parti içerisindeki herkes saygı göstermelidir. Bu saygı topluma da örnek olmalıdır. Bundan sonraki süreçte bizler İl ve İlçe başkanımız, Milletvekillerimiz ve Belediye Başkanlarımızla beraber toplumun karşısına çıkacağız. Bizim partimiz neden Türkiye'yi yönetemiyor, neden iktidar olamıyor? Bunu açık sözlülükle söylememiz lazım. Eğer buna cevap vermezsek birlik ve beraberlik sözleri suya yazılan yazılar gibi olur. Birlik ve beraberlik öncelikle parti içerisindeki demokrasiyle olur. Bu da eğer üyelerine güveniyorsan her kademede seçimler olur belediye başkanlıkları, milletvekillikleri ve il başkanlıklarındaki seçimlerle olur. 1923 yılından bu yana işleyen demokratik sistem değişti. AKP belediye başkanlarını görevden alıyor. Koca koca adamlar ağlayarak görevlerinden alınıyor. Biz ne yapıyoruz? İlk SHP'de bu alışkanlıklar daha fazla vardı. Ama ondan sonra parti içi demokrasi büzüldü ve işlemez hale geldi. Delegelik sistemlerinde AKP'ye karşı vermemiz gereken mücadeleyi kendi içimizde verdik" diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANI ADAYI İL VE İLÇELERDE YAPILACAK SEÇİMLE DELEGELER TARAFIDNAN BELİRLENSİN"

"Neden iktidar olamıyoruz? Diyoruz. İçimize sinmeyen olaylar cereyan ettikçe iktidar olabilir miyiz?" diye soran Turpcu, "Olamayız. Yüzde 50+1'i nasıl alacağız? Devlet Bahçeli haklı. Baraj yüzde 10 değil, yüzde 50+1 diyor ve haklı. Bütün bunlar oldu, kurultayımız bitti yönetim de seçildi. Şimdi ne yapmalıyız? Parti içerisindeki demokrasiyi tepeden tırnağa işletmeliyiz. Biz bunu yapmadık. Tüzüğümüz de daha yeni değişecek. Nasıl değişeceğini de bilmiyorum. Ne yapmalıyız? 1 milyon 200 binden fazla üyemiz var. Tüzük bunun için bir fırsat. Bizim önerimiz, Cumhurbaşkanı adayımız kim olursa olsun başımızın üstünde yeri var. Adayımız her il ve ilçede yapılacak olan hakim gözetimindeki seçimlerle belirlensin. Milletvekilleri ön seçimlerle olsun. Partiyi iki seçimde birinci parti yapamayan genel başkan görevi bıraksın. Bizim sorunumuz yenilenemememizdir. Bakın Zonguldak'ta gençlik yapılanmamız çok zayıf. Bu öz eleştirileri yapmazsak biz 2019 seçimlerini alamayız. Partinin tüzüğü demokratik olmazsa olmaz" şeklinde konuştu.

"ORDUMUZU AFRİN'DE DESTEKLİYORUZ"

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'de yürüttüğü harekata da değinen Şerafettin Turpcu, "Ordumuzu Afrin'de destekliyoruz, operasyonu destekliyoruz. Orada emparyalizme karşı bir mücadele veriliyor. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Gazilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bizim bu ülkeyi yönetmemiz lazım. Ülkeyi biz yönetmezsek ne olacağını bilemeyiz. Başka ülkelerdeki partilerin demokrasisine bir bakın. Nasıl istifa ediyorlar. Yerleşik bir demokrasi olsa ne güzel olur. 30'lu yaşlarda bakanlarımız vardı. 36 yaşında bakan olanlar var. Biz 36 yaşında il başkanı, ilçe başkanı bulamıyoruz. Üyelerimize kulak vermeliyiz. Onlar gözümüz ve kulağımız olmalıdır. Özeleştiri yapalım, kavga etmeyelim. Özeleştiri olmayan yerde kavga olur. Muharrem Akdemir, parti içi demokrasiyle göreve geldi. Bu demokrasinin sağlanması partimiz için çok önemlidir" dedi.

DEMİRTEŞ: "BİR KORKU İKLİMİNDEN GEÇİYORUZ"

Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini belirten Milletvekili Ünal Demirtaş, "Cumhuriyet, her zamankinden çok daha zor günler yaşıyor. 1 yıllık AKP iktidarı Cumhuriyetin bütün kazanımlarını tüketmek üzere. Önümüzdeki süreçte Türkiye bir Ortadoğu tipi bir diktatörlüğe doğru ilerliyor. Türkiye'nin her zamankinden daha fazla demokratik bir CHP'ye ihtiyacı var. Türkiye'de bir tek konuşan parti CHP kaldı. Bir korku ikliminden geçiyoruz. OHAL ilan ettiler, sivil darbeler yaparak, olağanüstü koşullar altında Türkiye çok büyük bir travmadan geçiyor" ifadelerini kullandı.

BAŞOĞLU: "HABURDA ÇADIR MAHKEMELERİ, DAVUL SURNAYLA KARŞILANAN PKK'LILAR UNUTULDU"

AK Parti'nin CHP üzerinden oy siyaseti yaptığını belirten İl Başkanı Umut Başoğlu, "Zor bir süreci beraber atlatacağımız 2019 döneminde Merkez İlçe Başkanlığımızın 2 seçimi de başarılı bir şekilde atlatacağımıza eminiz. AKP'nin sadece CHP üzerinden siyasetle nemalandığı, yapılması gereken hizmetler ve problemlerin çözülmesi yerine sadece CHP üzerinden siyaset yaptığı ve CHP'ye çamur atma yolunu seçen bir siyasi iktidardan bahsediyoruz. Sonsuz para ile siyaset yapan bir merciden bahsediyoruz. Bizi terörle yan yana koymaya çalışıyorlar. Dün Habur'da çadır mahkemelerinin kurulduğunu unutmuş, 34 PKK'lının davul ile zurna ile karşılandığı unutulmuş, Diyarbakır'da yüz bin kişinin önünde PKK'nın elebaşı olan caninin mesajlarının okutulduğu unutulmuş, kolluk güçlerinin ve polisimizin sadece izleme görevi aldığı unutulmuş, Oslo'da görüşmeler yapıldığı, Dolmabahçe'de mutabakatlar yapıldığı unutulmuş, CHP üzerinden artık neredeyse kimlik siyaseti yapılmaya başlanmış. CHP üzerinden oy nemalanmaya çalışıldığını hepimiz görüyoruz. 2019 omuz omuza mücadele vereceğimiz bir yıl olacak. 2019 seçimlerini başarıyla tamamlayacağız. CHP'yi 2019 yılında Zonguldak'ta iktidara taşıyacağız" açıklamasında bulundu.

Editör: Pusula Gazetesi