Zonguldak İl Genel Meclisi'nin Mart ayı 5'inci Birleşim Toplantısı Meclis Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapıldı. Mecliste Özel İdare'nin hazırladığı projeler tartışılarak Devrek Baston Müzesi'nin son durumu görüşüldü.

Mecliste; Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilen İl Özel İdaresi'nin 2019 yılı faaliyet planı görüşüldü. İl Özel İdare daire müdürleri meclise gelerek meclis üyelerinin sorularını yanıtladılar.

Ak Parti Grup Başkan vekili İsmail Terzi, asfalt dökümü yapılırken yolların temizlenmeden asfaltın döküldüğünü belirterek buna dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti. Devrekli İl Genel Meclisi üyeleri ve İsmet Bostancı ve İsa Bükrü de Mesire Alanı ve Devrek Baston Müzesi'nde işlerin sona ermediğini ifade ederek sorunların çözülmesini istediler.

Bükrü, Devrek'te ki Mesire Alanı'nın tamamlanmadığını eksikler olduğunu, doğalgazın getirilmediğini ifade ederek sorunların çözülmesi gerektiğini ifade etti. İsmet Bostancı, Devrek Baston Müzesi Projesi'nin açılışının yapıldığını ancak tamamlanmadan açılış yapıldığını belirterek "Burası tam bitirilemedi, bu müteahhitten mi kaynaklandı, bizden mi kaynaklandı. Doğalgaz sorun, klimalarla ısınmaya çalışıyorlar. 11 bin 500 TL elektrik parası gelmiş. Sıkıntı var, orada bir inceleme yapalım. Müze bitti diye gösteriliyor ama Bastoncular Çarşısı bitmedi. Öyle bir şey yok. Ayrılan paralarla oraya proje dışı bir şey yapıldı. Projenin orayla ilgisi yok, karşıya bir köprü vardı yapılmadı. Yazıktır, günahtır. Vatandaş kiralıyor, ama taşınmıyor. Orası atıl bir şekilde kalacak yoksa. Projeyi inceleyin, o proje o değil."

Rıfkı Gültekin, projelerin tamamıyla ilgili değerlendirme yaparak "Projeyi gidip yerinde inceleyelim, en son kaldığında bunun sahibi olmuyor. Bütün sahipleri yok oluyor. İhale buradaki arkadaşlarımıza kesiliyor. Buradaki arkadaşlarımızın böyle bir yükümlülüğü yok. Tokmak bizim, davul bizim boynumuzda tokmağın kimin elinde olduğu belli değil. Bu sistemin ivedi olarak revize edilmesi gerekiyor" dedi.

Plan ve Proje Müdürü Mustafa Kalaycı ise "Proje Ali Kaban döneminde hazırlandı, proje benim elimdeki projeden farklı bir hale getirildi. O dönem valisi Ali Kaban projeyi Ali Doğu arkadaşımıza verdiler. Sonra tadilatlar yapıldı" dedi.

Tartışmalı geçen görüşmede İl Özel İdaresi'nin 2019 yılı faaliyet raporu kabul edildi.