Türk Futbolunun en çok takip edilen ve futbolcuların özgeçmişlerini, oynadıkları takımları, transferlerini ve tüm detayları ayrıntılı olarak yayınlayan "Transfer Market" isimli internet sitesi 81 ilin aktif futbol oynayan piyasa değeri en yüksek futbolcularını açıkladı.

Transfer Market'in araştırmasına göre Zonguldak'ın aktif futbol oynayan en değerli futbolcusu 400 bin Euro ile Zonguldak Belediyespor altyapısından yetişip Zonguldakspor altyapısına transfer olan, Zonguldakspor'dan da Başakşehir'e transfer olan Enver Cenk Şahin olarak açıklandı. Şu anda Gaziantep FK'da futbol oynayan Enver Cenk Şahin geçtiğimiz sezon Kayserispor'da futbol oynamıştı. Enver Cenk Şahin Başakşehir'den de Almanya'ya transfer olmuştu.

BOLU'NUN EN DEĞERLİSİ İSE ZONGULDAKSPOR'UN TAKIM KAPTANI

Transfer Market'in araştırmasına göre Bolu'nun aktif en değerli futbolcusu ise 125 bin Euro ile Zonguldakspor'un takım kaptanı Hakan Çevik seçildi. Bolu doğumlu olan Hakan Çevik başta Tavşanlı Linyitspor, Keçirönegücüspor ve bir çok takımda futbol oynamıştı. Zonguldakspor'un takım kaptanı Hakan Çevik için de Zonguldakspor için de bu gurur verici olarak değerlendirildi.

GÜRKAN ÖZTÜRK DE SİNOP'UN EN DEĞERLİSİ
Zonguldakspor'da geçtiğimiz sezon forma giyen ve attığı gollerle takıma büyük katkı sağlayan Gürkan Öztürk ise memleketi Sinop'un 100 bin Euro ile aktif en değerli futbolcusu olarak açıklandı.

TRABZON'UN EN DEĞERLİSİ İSE YUSUF YAZICI
Trabzon doğumlu olan ve Trabzonspor ile piyasa yapan, bu sezon Fransa'nın Lille takımında forma giyen Yusuf Yazıcı ise 13 milyon Euro ile Trabzon'un aktif en değerli futbolcusu olarak açıklandı.

TÜRKİYE'NİN EN DEĞERLİSİ İZMİRLİ ÇAĞLAR SÖĞÜNCÜ

81 il içinde aktif olarak oynayan ve piyasa değeri en yüksek olan futbolcu ise İngiltere'de Leicester City forması giyen İzmirli Çağlar Söğüncü 40 milyon Euro ile zirvede yeraldı.