-ÖZEL İÇERİK-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Madenci Anıtı'ndaki mitingini değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı mitinginde merkez ve ilçelerden çok dışarıdan çok vatandaş getirildiğini belirten Güney, hiç birinin AK Parti Belediye Başkan adayı Dr. Ömer Selim Alan'ı tanımadıklarını ifade etti. AK Parti Adayı Alan'ın projelerinin tamamının İl Özel İdare'nin projesi olduğunu ifade eden Güney "Proje bile üretemeyen bir ekip Zonguldak'a nasıl belediye başkanlığı yapacak?" dedi.

"CUMHURBAŞKANININ BAHSETTİĞİ ARITMA TESİSLERİNİ CHP BELEDİYESİ YAPMIŞTI"

Güney, Pusula'nın sorularını şöyle yanıtladı;

"Sayın Cumhurbaşkanının Zonguldak'a vereceği müjdeler askıda kaldı. Şu anda vatandaşa anlatılan projeler yarım kaldı, tamamlanamadı. Seçim zamanı göstermelik yapılan işler. Şantiyelere biz gittik baktık. Şantiyeler şu an durmuş vaziyette. Bunlar 20 günlük seçim çalışmasında göz boyama olayları. Onun için Cumhurbaşkanının bahsettiği Arıtma Tesislerini zaten CHP belediyesi tarafından yapıldı. Barajdaki tünel sistemleri İsmail Eşref zamanında 2009 yılında yapıldı. Bu bilgileri tabi kimler verdi, onu da bilemiyoruz ama yanlış bilgi vermiş. TTK'ya işçi alımında 1500 kişi denildi. Kura çekildi ama 750 kişi emekli oldu. Yani 26 bin kişide 250 kişi almak için mücadele edildi."

"BU İŞLER CİDDİ İŞLERDİR, BU İŞLERDE BİZ İDDİALIYIZ"

"Cumhurbaşkanı mitinginde insanlar gerçekleri alanda ya da televizyonda izledi. AK Parti'nin adayı Zonguldak'a yapılacak projelerini açıkladı. Bu projeler İl Özel İdare tarafından hazırlanan projeler. Bu projeleri kendi projeleriymiş gibi Zonguldak halkının önüne sunmaları, akıl oyunu yapmaları, bu projelerle halkı ikna etme noktasına getiremezler. Proje bile üretemeyen bir ekip Zonguldak'a nasıl belediye başkanlığı yapacak? Onun için bu işler ciddi işlerdir. Bu işlerde biz iddialıyız. Önümüzdeki hafta projeleri ortaya koyacağız onun için meclis üyeliğinde mühendis kadrosu yaptık. Makine mühendisleri, inşaat mühendisleri, şehir plancıları, avukatlarımız ve halkla ilişkiler uzmanlarımızla Zonguldak'ta daha büyük hizmetler vereceğiz."

"BU VATANDAŞLAR ZONGULDAKLI OLSAYDI ÖMER SELİM ALAN'I ALKIŞLARLARDI"

"Miting alanına başka şehirlerden çok vatandaşın geldiğini gördük. Yaptığımız araştırmalarda; Kastamonu, Adapazarı, Karabük ve Bartın'dan alana insanlar geldi. Belediye başkan adayı Dr. Ömer Selim Alan, miting alanında sahneye çıktığında projeleri anlatmaya çalıştığında kimse onu alkışlamadı. İnsanlar ne olduğunu bilmedi. İyi bir siyasetçi, siyaseti iyi okuyan arkadaşlar alandaki insanların dışarıdan geldiğinin izlenimini çok iyi yapar. Belediye başkan adayının hitap şekli, ikna kabiliyeti ile Zonguldak'ta yaşayan vatandaşların büyük bir alkışla karşılaması gerekiyordu. Dışarıdan geldikleri için zaten Dr. Ömer Selim Alan'ı tanımıyorlardı. Tanımadıkları için de sessiz kaldılar. Biz bunların hepsini izledik."

Editör: Pusula Gazetesi