-ÖZEL İÇERİK-

Karayolları 15'inci Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, Pusula Gazetesi'nde bir ay sonra emekli olacağı yönündeki haberle ilgili değerlendirme yaptı. Üzerinde hiçbir siyasi baskı olmadan bir ay sonra emekli olacağını belirten Özendi "Erzincan'da köyüme yerleşeceğim, bundan sonra köyde yaşayacağım" dedi.

Kendisinin bölge müdürlüğünden ayrıldıktan sonra Zonguldak'ta işlerin devam edeceğini belirterek "İşler tıkır tıkır yürüyor. Ama Zonguldak'taki karayolu işleri önümüzdeki 10 yıl içerisinde de devam eder. Zonguldak benim gibi en az 10 tane daha müdür eskitir. Çünkü çok büyük işler var" dedi.

"KÖYÜMDE SAKİN BİR HAYAT YAŞAYACAĞIM"

Emekli olunca köye yerleşeceğini belirten Özendi, Pusula'ya yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Milletvekillerimizin benim emekli olacağından da haberleri yok. Arayacaklar, aramayacaklar beni. Yani Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Çankırı güzel ilişki içerisindeyiz. Bir tane milletvekili ile bir konuda anlaşamamış olabiliriz ama yani benim emekli olma sebebim tamamen aileme zaman ayırmak. Memlekete köye yerleşiyorum. Erzincan'da köyüm var benim, memleketim. Köyde yaşayacağım. Sakin bir hayat. Vatanıma dönmek istiyorum. Yaşlı annem var. Aile orada, her şey orada. Ben orada doğdum büyüdüm. Artık kendi memleketimde sakin bir hayat yaşamak istiyorum. 35 seneyi doldurduk. 35 senenin üzerine de kendi kararımla emekli oluyorum."

"ZONGULDAK'TAKİ KARAYOLU YATIRIMLARI ÖNÜMÜZDEKİ 10 YIL İÇERİSİNDE DEVAM EDER"

Zonguldak'ta karayolları anlamında daha çok iş olduğunu belirten Özendi, şöyle konuştu;

"Ben gidince hiçbir şey olmaz. Mezarlıklar vazgeçilmez insanlarla doludur. Hüsamettin Özendi emekli oldu diye Zonguldak'taki işler de durmaz. Zonguldak'ta yatırımlar da devam eder, işler de yapılır. Zonguldak'taki ihalelerimiz yapıldı. İşler devam ediyor. Zonguldak-Ereğli yolu, Devrek-Ereğli yollarında çalışmalar devam ediyor. Mithatpaşa Tünellerinde çalışmalar devam ediyor. Şuanda durmuş hiçbir işimiz yok. Sadece Zonguldak ile Devrek arasında BSK şantiyemiz açılmadı, yakında o da açılır. Onun haricinde Zonguldak'ta bir sıkıntı yok. İşler tıkır tıkır yürüyor. Ama Zonguldak'taki karayolu işleri önümüzdeki 10 yıl içerisinde de devam eder. Çünkü çok büyük işler var. Daha çevre yolu yapılacak. Kilimli-Saltukova yolu yapılacak. Ereğli'ye çevre yolu yapılacak. Zonguldak benim gibi en az 10 tane daha müdür eskitir. Onun için hiç kimse vazgeçilmez değildir. Biz 4 yılımızı verdik. Emekli oluyorum. Altında başka hiçbir şey yok."

"DÜNYA KADAR İŞ YAPTIK, İÇİMDE HİÇBİR UKDE KALMADI"

Kendi döneminde bitirilmemiş ve içinde ukde kalan bir proje olup olmadığını yanıtlayan Özendi "Zonguldak'ta benim zamanımda çok işler yapıldı. Sapça Tüneli, Üzülmez Tünelleri bitti. Kozlu Viyadük'ü başladı bitti. Değirmenağzı Tünelleri açıldı. Dünya kadar iş yaptık. Çalışmalar devam ediyor. İçimde hiçbir ukde kalmadı" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi