Çaycuma Karapınar Abdullah Güpgüpoğlu Ortaokulu'nda 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlendi. Fuara çevre köy ve belde merkezindeki öğrenciler tarafından yoğun katılım olurken fuar açılışına Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, Şube Müdürü Nusret Parlak, Karapınar Belediye Başkanı Necdet Dernek ve okul müdürleri ile bir çok davetli katıldı.

Proje yürütücüsü Matematik öğretmeni Zekeriya Baldan fuar hakkında misafirleri bilgilendirerek fuarın 12 danışman öğretmen rehberliğinde, 56 öğrencinin aktif katılımıyla, 21 proje ile gerçekleştirildiğini belirtti. Okul Müdürü Yıldızhan Çeliker; " Okulumuzda ikincisini gerçekleştirmiş olduğumuz 4006 Tübitak Bilim Fuarı gibi fuarların öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkısı büyüktür. Bu tür etkinliklerle öğrencilerimize yeni ufuklar açmak en büyük temennimizdir. Proje çalışmalarında emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkürlerimi sunarken ikincisini gerçekleştirdiğimiz bu fuarın devamlı hale gelmesini dilerim " dedi.

Fuarın ikinci gününde ise öğrenciler sanat atölyesinde misafirlere müzik ziyafeti verdiler. Gitar eşliğinde çalınıp söylenen şarkılar misafirlerin bilim fuarının yoğunluğu arasında dinlenmeleri için güzel bir fırsat oldu.

Editör: Pusula Gazetesi