MHP Çaycuma İlçe Teşkilatı, İlçe Başkanı Mustafa Kaplan başkanlığında toplanarak ABD Temsilciler Meclisinin, Ülkü Ocaklarının bir terör örgütü olup olmadığının araştırılmasını da öngören 2022 ABD Ulusal Savunma Yetki Yasasının kabul etmesine tepki gösterdi.

MHP'den İlçe Yönetiminden yapılan ortak açıklamada şöyle denildi; "ABD Temsilciler Meclisi'nin Ülkü Ocakları aleyhine kabul ettiği tasarıyla yapmış olduğu Hamle öncelikle müttefiklik bağlanın daha da zayıflaması amacı ile atılmış bir adımdan öteye değildir.

Bugün Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde PKK DHKP-C ve diğer terör örgütlerinin faaliyetlerinin en alt seviyeye düşmesinin temel nedeni ülkücü hareket çizgisinde var olan gençlerimizin layık olduğu konumlarda var olmaya başlamasıdır. Bugün ülkemizin güney bölgesindeki karışıklıkların temelini oluşturan Amerika Birleşik Devletleri sahada görmüş Olduğu mağlubiyetin faturasını mağlubiyeti yaşamasına sebep olan gençlerin var olduğu Ülkü Ocaklarına kesmektedir. Bugün almış oldukları bu karar, yarın alacaklar herhangi bir karar Ülkü Ocakları'nın çizgisini ve yüceliğini hiçbir zaman gölgeleyemeyecektir. Ülkesi için vatani ve bayrağı için gözünü dahi kırpmadan şehadet adına adım atan gençlerin oluşturduğu Ülkü Ocakları bugün yapmış olduğu propagandalar ve faaliyetler sonucunda bir çok başarı elde etmiştir. Sözde müttefik olduğunu iddia eden Amerika Birleşik Devletlerinin ülkemizin güneyinde var olan Suriye içerisindeki PKK DHKP-C gibi örgütlere ve onun diğer uzantısı olan YPG gibi örgütlere verdiği destek nasıl bir devlet psikolojisinde olduğunu apaçık göstermektedir. Kirlenmiş zihniyetlerin ve elleri kana bulanmış zihniyetlerin almış olduğu kararlar ancak kendilerini bağlar... Türkiye Cumhuriyeti'nin her toprağı için mücadeleyi her zaman ilk ilkesi olarak belirleyen Ülkü Ocaklarını yapmış olduğu tüm faaliyetlerinden dolayı gönülden tebrik ediyorum, doğru olanı doğru zamanda doğru yerde yaptığı o kadar aşikardır ki bugün Amerika Birleşik Devletleri'nin tek derdi Ülkü Ocakları olmuştur. Bu topraklarda ülkücüler var olduğu sürece bugün Irak'a yapılan, bugün Suriye'ye yapılan Yarın Türkiye Cumhuriyetine Allah'ın izine yapılamayacaktır. Var olsun ülküdaşlık, var olsun ülkücülük, var olsun Türk Milliyetçiliği".