Zonguldak'ın Filyos İlçesi'nde dünyaya gelen Fatma Akkurt Amerika'nın ilk Türk hakemi olarak tarihe geçti. Türkiye'de başlayan hakemlik kariyerine doktora için gittiği Amerika'da sürdüren Fatma Akkurt, Amerika'da maçlardaki yönetimi ile ftubolcuların "Harika Hakem" yorumlarıyla en güven duyuyan hakemler arasında yerini aldı. Akkurt Amerika'da çok sayıda hem bayan, hem de erkek maçları yönetti.

DOKTORA İÇİN GİTTİ, KENDİSİNİ YEŞİL SAHALARDA BULDU

Doktora için ABD'ye giden Fatma Akkurt, yaptığı hakemlik başvurusunun kabul edilmesinin ardından ABD'deki ilk Türk hakem unvanını kazandı. Akkurt, nitelikli atlet olduğu için ABD hükümetinin kendisine vatandaşlık yolunu da açtığını belirtti.

MACARİSTAN-ÇEK CUMHURİYİ MAÇINI YÖNETTİ

Akkurt'un FIFA hakemi olarak yönettiği önemli karşılaşmalar arasında Macaristan-Çek Cumhuriyeti Avrupa bayanlar play-off maçı, Karayip Ligi-New York Erkekler ve Paraguay Ligi New York Erkekler Yarı Final maçları var.

ZONGULDAK'I ABD'E TEMSİL ETTİ GURURLANDIRDI

Eski FİFA hakemi Fatma Akkurt Amerika'da yönettiği başarılı maçlarla kısa sürede saygı duyulan ve otoriter bir hakem kimliği kazandı. Zonguldak'ı ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil eden Fatma Akkurt Zonguldak'ın da gururu oldu.

MUĞLA'DA BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİ

Zonguldaklı eski FİFA Hakemi Fatma Akkurt şu anda Muğla'da beden eğitimi öğretmenliği yapıyor. Profesyonel Atletizm antrenörü olan Akkurt'un disk atmada Türkiye şampiyonluğu bulunuyor. Akkurt halen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde doktora eğitimi alırken, Atletizm Federasyonu'nda Eğitim Kurulu'nda antrenör eğitimcisi olarak görev yapıyor. Çocuk atletizm üzerine çalışmalarına devam ettiğini belirten Akkurt aynı zamanda futbol hakem gözlemcisi.

EVREN ATIŞ ZONGULDAK'A DAVET ETTİ

Zonguldak İl Hakem Kurulu Başkanı Evren Atış, eski FAFA Kokartlı hakem Fatma Akkurt'u Zonguldak'a davet etti. Zonguldak'a Atış'ın daveti üzerine gelen Fatma Akkurt Zonguldaklı Klasman Hakemlerinin Karaelmas Kemal Köksal Stadı'ndaki atletik test sınavında hakemlerle bir araya geldi. Akkurt ayrıca atletik testti taip edip bir takım ölçümler yaparak Zonguldaklı klasman hakemlere tavsiyelerde bulundu.

TEKRAR ZONGULDAK'A GELECEK BİLGİ VE BİRİKİMLERİNİ PAYLAŞACAK

Akkurt "Mümkün olduğu kadar çalışmalarımı insanlara spor camiasına faydalı olmaya çalışıyorum. Zonguldak İl Hakem Kurulu Başkanı Evren Atış hocam Zonguldak'a davet etmişti. Zonguldaklı klasman hakemlerimizle bir araya gelerek orada hakemlere yönelik atletizm ve futbol hakkında bir takım bilgilendirme yaptım. Evren Hocam seminere davet etti. Tekrar Zonguldak'a gelerek her elimden gelen desteği vereceğim" diyerek Zonguldaklı hemşehrilerine selam gönderdi.

Editör: Pusula Gazetesi