Karadeniz Ereğli'de 30 Ağustos Zafer Bayramının 98. yıldönümü, Corona Virüs pandemisi dolayısıyla alınan tedbirler doğrultusunda gerçekleştirilen törenlerle kutlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı'nda görevli Deniz İstihkam Üsteğmen Hasan Gökhan Özbağ, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Özbağ günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada; yalnız Türk Milleti için değil aynı zamanda bütün dünya için büyük öneme sahip tarihi bir olayın zaferinin 98'nci yıl dönümünü kutladıklarını söyledi. Çok zor koşullar altında planlanan ve hazırlanan büyük taarruzun amacının, sürpriz bir karşı harekatla güçlü düşman mevzilerini yarmak ve sayıca üstün düşmanı mağlup etmek olduğunu anlatan Özbağ, konuşmasında ayrıca şu görüşlere yer verdi;

"Büyük fedakarlıklarla yapılan lojistik hazırlıkların sonunda, 98 yıl önce 26 Ağustos'ta başlanmıştır. Türk'ün gerçek kurtuluş güneşi ise 30 Ağustos sabahı düşmanın kesin yenilgisi ile doğmuştur. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Ordular ilk hedefiniz Akdeniz'dir' emrini alan kuvvetlerimiz benzeri görülmemiş bir azim ve irade ile düşmanı denize dökmüştür. 30 ağustos zaferi, zafere inanan, kendisine güvenen, askerine destek olan, özgürlüğe gönül vermiş ve bütün imkansızlıklara rağmen güçlü düşmanlarını yenen bir milletin destanıdır...".

Özbağ'ın konuşmasının ardından Atatürk Anıtı alanında bulunan , "Müdafai Hukuk Cemiyeti" üyelerinin 12'sinin büstüne karanfiller bırakıldı.

Atatürk Anıtı önündeki törenin sona ermesinden sonra Kestaneci Mezarlığındaki Şehit mezarları ve Şehit ve Gazi aileleri ziyaret edildi.

30 Ağustos Zafer Bayramı Törenine, Cumhuriyet Başsavcısı Huzeyfe Yücedağ, bazı siyasi parti ilçe başkanları, daire müdürleri ile sivil toplum kuruluş başkan ve temsilcileri katıldılar.

Törene katılamayan vatandaşlar ise alan kenarından izledi.

Şehitliği ziyaret ettiler...

30 Ağustos Zaferi'nin 98'inci yılı nedeniyle Kdz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Kdz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı'nda görevli Deniz İstihkam Üsteğmen Hasan Gökhan Özbağ ile birlikte şehit mezarlığını ziyaret ettiler.

Şehitler için dua edilerek mezarlıklarına kırımızı karanfiller bırakıldı.

ALTERNATİF ÇELENKLER...

Zonguldak'ın Ereğli İlçesinde, CHP İlce Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla 'Alternatif Çelenk Sunma Töreni' düzenledi.

Son yıllarda, Resmi törenlerde (A) Protokol harici çelenk konulmasının kaldırılması nedeniyle CHP'nin başlattığı Alternatif törenler, 30 Ağustos'ta da sürdürüldü.

CHP İlçe Başkanı Eylem Ertuğ Ertuğrul öncülüğündeki partililer, Devrim Bulvarı'ndan Atatürk Anıtı'na alkışlarla geldiler.

CHP'liler, resmi törene, Atatürk Alanının arka kısımlarında, Coronavirüs salgını nedeniyle sosyal mesafeyi koruyarak katıldılar.

Daha sonra, anıt önüne gelen partililer, Başkan Ertuğrul'un yanı sıra Çağdaş yaşamı Destekleme Derneği ile birlikte çelenklerini Anıt'a bıraktılar.

Ertuğrul, burada yaptığı konuşmada, Resmi Bayram kutlamalarının iktidar tarafından engellenmeye çalışıldığına dikkat çekti.

Kurtuluş Savaşından kesitler anlatan Ertuğrul, Mustafa Kemal Atatürk'ün üstün zekası ile kazanılan zaferin, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu sağladığını kaydetti.

Çalınan 10. Yıl Marşı'nı birlikte söyleyen partililer havaya üzerinde Türk Bayrakları bulunan balonlar bıraktılar.

Atatürkçü Düşünce Derneği Karadeniz Ereğli Şubesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Karadeniz Ereğli Şubesi başkan ve yöneticilerin de katıldığı törende hatıra fotoğrafları çektirildi.