Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Ali TOSUN, Muş Alparslan Üniversitesi tarafından düzenlenen STEM Eğitim Zirvesine katıldı. "Tasarım Beceri Atölyelerinin Eğitime Yansımaları" panelinde konuşma yapan TOSUN, Zonguldak genelindeki tasarım beceri atölyeleri konularında bilgiler verdi.
STEM, Bilim (Science), Teknoloji (Technology), Mühendislik (Engineering) ve Matematik (Mathematics) kelimelerinin kısaltması olarak karşımıza çıkmaktadır.
Öğrencilerin artık sadece sınavlarda aldığı puanlarla değil, 21. Yüzyıl becerileri ile ürettikleri ürünlerle de mutlu olduğunu ifade etti. KodlaZon Projesi kapsamında oluşturulan 93 Kodlama ve Tasarım atölyesinde öğrencilerin kendi robotlarını tasarladıklarını, yine AkılZon Projesi kapsamında ilimizdeki bütün ilkokullarda 127 Akıl ve Zeka Oyunları Atölyeleri oluşturulduğunu anlattı. Bu atölyeler sayesinde öğrencilerin ekranlardan uzaklaştırarak akranlarıyla beraber çalışma ve üretme imkanı bulduklarından bahsetti.
Ayrıca, özellikle içinde bulunduğumuz dönemlerde insanların yaptıkları ve yapmadıkları ile daha fazla hatırlanacağını dile getiren TOSUN, okulların çevreleri ile etkileşim halinde bulunarak , kendi atölyelerini kendi imkanları ile yapabildiklerinin altını çizdi. Bu süreçte kahramanca mücadele veren bütün öğretmen ve idarecilere şükranlarını sundu.