Nuri Eroğlu Büyük Erkekler ve Büyük Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası 18 Eylül 2021 Cumartesi günü Zonguldak'ta başlayacak. Şampiyonada final müsabakaları ise 24 Eylül Cuma günü yapılacak. Şampiyona bu yıl Türk Boksunun efsanelerinden Nuri Eroğlu adına düzenlenecek. 17 Eylül tarihinde ise şampiyonanın teknik toplantısı gerçekleştirilecek.

YAKLAŞIK 900 KİŞİ ZONGULDAK'A GELECEK

Site Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek olan Büyük Erkekler ve Büyük Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası için Zonguldak'a yönetici, antrenör ve sporcu olmak üzere yaklaşık 900 kişinin gelmesi bekleniyor.

TÜM HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel Site Spor Salonu'nda incelemeler yaparken şampiyona öncesinde tüm hazırlıklar tamamlandı, tedbirler alındı.

NURİ EROĞLU KİMDİR?

Nuri Eroğlu 1951 yılında Konya'da dünyaya gelmiştir. 1968-80 yılları arası aktif olarak boks yapan Eroğlu 35 kez milli formayı terletmiştir. Ordular Arası Dünya Boks Şampiyonluğu ve ikinciliği, Büyük Erkekler Avrupa Üçüncülüğü, Büyükler Balkan Boks Şampiyonluğu ve ikinciliği, Uluslararası Alma-Ata Boks Turnuvası Şampiyonluğu, 50. Yıl Uluslararası Cumhuriyet Boks Kupası Şampiyonluğu, Uluslararası Katoviçe Boks Turnuvası Şampiyonluğu bulunan Nuri Eroğlu, 1971,73,75,76,78 yılları arasında 5 kez Büyükler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonu olmuştur.