İstanbul'daki satış fiyatı 90 lira olan bir kutu ginsengi parti toplantısında 450 liraya satan milletvekili kim?
Ak Parti önceki dönem milletvekili Hüseyin Özbakır'ın "Şehit cenazesinde Viagra içecek kadar salak değilim. Kalsiyum eksiği dolayısıyla hastaneye düştüm' şeklindeki açıklamasından sonra gözler, parti toplantısında milletvekili arkadaşlarına, il/ilçe yöneticilerine, belediye başkanlarına ve partililere kutusu 450 liradan ginseng satan milletvekiline çevrildi.
Aynı milletvekilinin makamına gelen konuklara da ginsegn tanıtımı ve satışı yaptığı öğrenildi.

Ginseng nedir?
Latince ismi Panax olan ginseng bitkisi, dayanıklı ve çok yıllık bir bitkidir. Özellikle Uzakdoğu'da ve Amerika kıtasında kendiliğinden yetişebilen bir bitkidir. Kore'de yetiştirilen ginseng türü olan Kore ginsengi (Panax quinquefolius) ve Amerika'da yetiştirilen Amerikan ginsengi (Panax ginseng) hemen hemen aynı etken madde içeriğiyle benzer etkileri gösterir. Bitki ekildikten 3-9 yıl sonra kökleri hasat edilebilir ve en etkili kısmı da kökleridir. Aynı zamanda ginseng bitkisinin yapraklarından da faydalanılmaktadır.


Ginsengin faydaları nelerdir?
Çok güçlü bir afrodizyaktır. Cinsel isteği artırır.
Erkeklerde erken boşalma gibi sorunları önler, testosteron hormonunu arttırarak sperm sayısını da arttırmaya yardımcı olur.
Vücudun yenilenmesine yardımcı olarak yaşlanmanın etkilerini azaltır.
Cildi güzelleştirir.
Vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olur.
Kan şekerini dengeler.
Merkezi sinir sistemi üzerindeki etkileri sayesinde beyni güçlendirir, depresyon ve kaygı gibi bozuklukların giderilmesinde yardımcı olur. Hafızayı kuvvetlendirir ve motivasyonu arttırır.
Açlık hissini bastırır ve metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olur.
Antienflamatuar etki gösterir.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Editör: Pusula Gazetesi