FETÖ'den mahkemeye çıkarılan 11 kişiden 9'u tutuklandı. Bir kişi ise savcılık soruşturması sonrası serbest bırakıldı...

Zonguldak’ta Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik Cumhuryet Savcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında aralarında örgütün sözde ‘Kırgızistan İmamı’, ‘Zonguldak İl İmamı’ ve ‘Kozlu İlçe İmamı’nın da bulunduğu ileri sürülen 12 kişi İl Jandarma Ekipleri tarafından gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemleri tamamlanan şüpheliler sağlık kontrolünde geçirilerek Zonguldak Adliyesi’ne getirildi.
İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, soruşturma kapsamında aralarından "Zonguldak İl İmamı" F.S, "Kozlu ilçe imamı" N.K, "Kırgızistan imamı" A.A. ile yapının köy sorumlularından oluşan 12 kişinin jandarmadaki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Gözaltına alınan şüphelilerin üzerinde örgüte gönderilmek üzere yaklaşık 30 bin lira "himmet parası" ele geçirildiği, şüphelilerin birçoğunun şifreli mesajlaşma sistemi olan "ByLock" uygulamasını kullandığı belirlendi.

KIRGIZİSTAN İMAMI VE ZONGULDAK İL İMAMI ADLİYEDE
Adliye’ye sevk edilenler arasında bulunan F.S’nin örgütün Zonguldak İl İmamı olduğu belirtildi. F.S’nin daha önce başka bir kentte bir derneğin başkanlığını yaptığı, ve Zonguldak’ta tayini çıktığı belirtildi. Yetkililerden alınan bilgiye göre; F.S’nin Zonguldak’a gelmesi ile örgüte mensup olan memurların kendisine biat ettiği belirtildi.

Jandarma Ekipleri tarafından Zonguldak’ın Devrek ilçesinde gözaltına alınan A.A’nın ‘Kırgızistan il İmamı’ olduğu öne sürüldü. A.A’nın Trabzon’dan Zonguldak’a cemaate ait yurt müdürü olarak geldiği, burada bir süre ‘Abi’ olarak görev yaptığı ve buradan da Kocaeli’ne tayini çıktığı öğrenildi. Kocaeli’nde örgütün üst düzey yöneticileri ile tanışan A.A, bir süre sonra Kırgızistan’a giderek burada ticarete atıldığı öğrenildi. Kırgızistan'a gidip gelmesinin ardından "imam" olarak örgüt içerisinde görev yaptığı belirlenen A.A'nın daha sonra yabancı ülkelere geziler düzenlediği bildirildi.

15 TEMMUZ SONRASINDA SOHBET TOPLANTILARI DEVAM ETTİ
Gözaltına alınan şüphelilerin cep telefonlarındaki mesajlarını inceleyen Jandarma ekipleri, örgütün Zonguldak üst düzey sorunlularının her hafta Pazartesi günü toplantılarına devam ettiği ifade edildi. Toplantılarda alınan kararların ‘İlçe İmamları’ ve köy sorumlularına aktarıldığı ve yapılan toplantılarda başarılı olanların ödüllendirildiği ve örnek gösterildikleri tespit edildi. Şüphelilerden 11'i savcılıktaki işlemlerinin ardından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi... Bir kişi serbest bırakıldı...
Mahkame ise 9 kişiyi tutuklayarak 2 kişiyi adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.
Editör: Pusula Gazetesi