Spor Toto 2'nci Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden temsilcimiz Zonguldak Kömürspor, deplasmanda İstanbulspor'a 2-0 yenildi. Son 2 maçta yaşadığı puan kayıplarını telafi etmek için grup lideri İstanbulspor'un karşısına çıkan Zonguldak Kömürsor, güçlü rakibine boyun eğdi.

12 Mart 2017 Pazar günü oynanması gereken, ancak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) nedeniyle dün oynanan maçın henüz başında ev sahibi takım İstanbulspor golü buldu. 4'üncü dakikada Yunus Emre Yalçın'ın golüne engel olamayan Zonguldak Kömürspor, erken golün şokunu üzerinden bir türlü atamadı. Oyunun kontrolünü de eline alamayan kırmızı-lacivertli takım, ne rakip savunmayı, ne de maçın İzmirli hakemi Yaşar Can Temizel'i geçemedi. Çaldığı ve çalmadığı düdüklerle Zonguldak Kömürsporlu futbolcuları adeta sindiren, takdir haklarını rakipten yana kullanan Temizel, 43'üncü dakikada Okan Eken'e ikinci sarıdan kırmızı kart gösterdi. Kırmızı-lacivertli takım, böylelikle ikinci yarıya hem 1-0 mağlup, hem de bir kişi eksik başladı.

Zonguldak Kömürspor için kabus, ikinci yarıda da sürdü. Bir kişi eksik oynamasına rağmen, beraberlik golünü arayan kırmızı-lacivertli takım, 53'üncü dakikada Ercan Coşkun'un da kırmızı kart görmesiyle sahada 9 kişi kaldı.

72'nci dakikada İstanbulspor penaltı kaçırdı. Muhammed Demirci'nin kullandığı penaltı atışını, kaleci Osman Kurtuldu kurtardı.

İki kişi eksik oynayan kırmızı-lacivertli takım, 90'ncı dakikada İbrahim Yılmaz'ın golüne engel olamadı: 2-0.

STAT: Bahçelievler İl Özel İdare.

HAKEMLER: Yaşar Can Temizel [*], Ercan Aydın [*], Gökhan Özkan [*].

İSTANBULSPOR: Umut Kaya [*][*][*], Oğuzhan Yazıcı [*][*][*], Yalçın Kılınç [*][*][*], Mehmet Zeki Çelik [*][*], Fatih Çiplak [*][*][*], Onur Kolay [*][*][*], Muhammed Demirci [*][*](Dk.74 Engin Baytar [*]), Yunus Emre Yalçın [*][*](Dk.49 İbrahim Halil Çolak [*][*]), Zafer Şensoy [*][*][*], İbrahim Yılmaz [*][*][*].

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR: Osman Kurtuldu [*][*], Erdinç Pekgöz [*][*], Ercan Coşkun [*][*], Okan Duran [*][*], Sefa Aksoy [*][*], Turan Yılmaz [*][*], Selçuk Vural [*](Dk.68 Batuhan Otyıldız [*]), Mert Caymaz [*](Dk.85 Furkan Aydın), Okan Eken[*][*], Onur Eriş [*][*], Hüseyin Yılmaz [*](Dk.46 Sinan Uzun [*]).

GOLLER: Dk.4 Yunus Emre Yalçın, Dk.90 İbrahim Yılmaz (İstanbulspor).

KIRMIZI KARTLAR: Dk.42 Okan Eken, Dk.59 Ercan Coşkun (Zonguldak Kömürspor).

Editör: Pusula Gazetesi