Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Engelli Öğrenci Birimi tarafından "Dünya Engelliler Günü" kapsamında 80'ler dizisinin oyuncularının katıldığı "Farkındalık" konulu söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşiye öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.


Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen söyleşiye, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Veysel Haktan Özaçmak ve Prof. Dr. Seyfullah Kara, akademik-idari personel ile öğrenciler katıldı.
Dizinin oyuncularından Ali Fuat Pekzeren, Berat Yenilmez, Faruk Sofuoğlu ve Hacı Ali Konuk, katılımcıların yoğun alkışları ile sahneye davet edildi. İzleyicilerden gelen sorular üzerine gerçekleşen söyleşide dizi oyuncuları, 80'li yıllardaki hayat koşulları, kendi hayat tecrübeleri, dizi çekimi anılarından bahsetti.
Samimi bir ortamda gerçekleşen söyleşide, "Engelli Farkındalığı" konusuna değinen oyuncular, herkesin birer engelli adayı olduğunu hatırlatarak, dizi jeneriklerinde, "Engelli Dostu Dizi" ifadesinin yer aldığını ve diğer dizi setlerindeki koşullara göre engelli oyuncuların çalışabilecekleri daha uygun mekanlar hazırladıklarını ifade ettiler.
Söyleşi, Rektör yardımcıları tarafından oyunculara plaket takdim edilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Editör: Pusula Gazetesi