Fabrika çalışanlarına yönelik testlerde 15'i çalışan, 5'i de ailelerinden olmak üzere 20 kişinin Corona Virüs testi pozitif çıktı. Fabrikada çalışan 800 işçi ve ailelerinin 1 Haziran tarihine kadar ev izolasyonuna tabi tutulacağı öğrenildi.

Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz, İlçe Hıfzısıhha Kurulu ve diğer ilgili kurum temsilcileriyle birlikte yaptıkları toplantıda bazı kararlar aldıklarını belirterek "İlçemizde faaliyet gösteren iplik fabrikasında ilk olarak 21 Mayıs'ta ortaya çıkan Corona Virüs pozitif vaka sayısının son testlerle birlikte 15'i fabrika çalışanı, 5'İ de ailelerinden olmak üzere 20'ye yükseldi. Bu kişilerin, hastanedeki tedavileri ve 14 günlük karantina süreçleri devam ediyor" dedi.

Alaplı Kaymakamı Yılmaz, fabrikanın, ilk vakanın çıktığı 21 Mayıs'ta faaliyetine 1 Haziran tarihine kadar ara verdiğine de işaret ederek, " Aldığımız karar doğrultusunda, ön tedbir olarak iplik fabrikasında çalışan toplam 800 kişiye, aynı evi paylaştıkları veya temas ettikleri aile fertleriyle birlikte, sosyal hayatta bulaş riskini önleyici bir tedbir olarak 1 Haziran tarihine kadar ev izolasyonu uygulayacağız.Aldığımız kararı fabrika çalışanlarına ilettik ve ev izolasyonunu da başlattık. Biz de kolluk kuvvetlerimizle, ev izolasyonunun denetimini sağlayacağız. Bu tarihe kadar, fabrikadaki çalışanlarda ortaya çıkan hastalığın seyrinin de şekilleneceğini tahmin ediyoruz. Fabrikanın faaliyetine başlayacağı tarihi ise bu sürenin sonunda yeniden değerlendireceğiz. İlçe Sağlık Kurulu ekiplerimiz, bu süreç içerisinde fabrika içinde de gerekli denetimleri yapmaya devam edecekler." ifadelerini kullandı.

Bu arada, ilk Kovid-19 pozitif vakanın 20 Mart'ta tespit edildiği Alaplı ilçesinde, kesinleşen pozitif vaka sayısı 88'e yükseldi.