Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla kadın personellerine kırmızı karanfil ve hediye paketi sundu.

8 Mart'ın anlamının önemine vurgu yapan Demirci, "8 Mart Kadınlar Günü, biz emekçiler için anlamlı bir gündür. 8 Mart'ın anlamında emek sömürüsüne karşı mücadele vardır. İş cinayetleri vardır. 8 Mart 1908 yılında yine New York'ta 'Cotton' tekstil fabrikasında kadın işçilerin daha iyi çalışma koşulları için greve çıkmalarıydı. Bu grevde patronlar kadın işçileri, dışarıdan destek görmelerini engellemek üzere fabrikaya kilitledi ve çıkan yangında 129 kadın can verdi. İşte 8 Mart'ı anarken tekstilde çalışan, tarlada çalışan, evinde çalışan yani alnın teri ile ailesine, ülkesine emek harcayan kadınlarımıza daha insanca bir yaşam koşulları sunabilme yönünde de mücadele vermek zorundayız. Ben '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor ve emek mücadelesinde yaşamını yitirenleri de saygıyla anıyorum" dedi.

Demirci'nin 8 Mart kutlamasında GMİS Mali Sekreteri Hikmet Gülşen ve Merkez Servisleri Şube Başkanı Cengiz Saraç da hazır bulundular.

Editör: Pusula Gazetesi