8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde Cumhuriyet Meydanında basın açıklaması yaparak kadınların taleplerini dile getiren Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği, 9 Mart akşamı da sineviyon gösterimi, akşam çayı, şiir ve müzik dinletisi etkinliği gerçekleştirdi. Çaycuma Belediyesi SEKA Sosyal Tesislerinde yapılan etkinliğe Eğitim Sen üyesi kadınların yanı sıra Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, CHP Çaycuma İlçe Örgütü yöneticileri, CHP Çaycuma Kadın Kolları Başkanı Senem Ağzıküçük ve kadın kolları üyeleri, SES Çaycuma Temsilcisi Yüksel Düzlü, ADD Çaycuma Şube Başkanı Ela Mantarlı Kurt ve yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı.

Gecenin açılışında konuşan Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği Kadın Sekreteri Evrim İzci Altun, geceye katılanlara ve gecenin düzenlemesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Evrim İzci Altun talepleri için 8 Mart'ta alanlara çıktıklarını söyleyerek, "Haklı taleplerimizi kazanana kadar mücadeleyi devam edeceğiz. Gelin hep birlikte örgütlü mücadeleye katılarak, birlikte kazanalım" dedi.

8 Mart'ın doğuşunu, tarihini ve kadınların kazanımlarını anlatan sinevizyon gösterimin ardından şiir ve müzik dinletisi yapıldı. Nagihan Akşan, Fliz Demirkaynak, Şafak Temel ve Safa Kabuk'un türküler söylediği gecede, Şule Akyol, Zeynep Hasırcı, Mahir Akşan, İbrahim Erman, Hüseyin Dilek, Ali Nuri Güntekin şiir okudu. İsmail Akyol ve Saffet Bilir ise türkü söyledi.