Zonguldak Tarım İl Müdürlüğü tarafından Gıda ve Yem Şubesi personelleri ve İlçe Müdürlüklerinde görevli kontrol görevlilerinin katılımıyla yıllık değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıda, gıdanın insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde tüketime uygunluğunun sağlanması için; üretim, depolama, dağıtım ve satışa sunma gibi bütün aşamalarda tehlikelerin kontrol altına alınması ve risklerin ortadan kaldırılması adına kontrol görevlileri tarafından yapılan denetimlerin ve alınan numunelerin önemi, yıl içerisinde yapılan denetimler, denetimlerde karşılaşılan sorunlar, çözüm önerileri ile 2019 yılı denetim planının hazırlanması gibi konular görüşülerek bilgi alışverişinde bulunuldu ve yeni yılda toplantıların belirli dönemlerde tekrarlanması kararlaştırıldı.

Ayrıca, 2018 yılı boyunca İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından il genelinde bulunan 6 bin 875 gıda ve yem işletmesinde 8 bin 24 denetim gerçekleştirildi, 746 numune alındı.

Tarım İl Müdürü Cemalettin Çataklı da, 5996 sayılı Kanun çerçevesinde halkın güvenilir gıdaya ulaşımında resmi denetimlerin önemine değinerek, denetimlerin 2018 yılında olduğu gibi 2019 yılında da hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

Editör: Pusula Gazetesi