Sektöründe yenilikçi fikirleri ve sürdürülebilir projeleriyle öne çıkan Yurtbay Seramik'in Yapı Medya iletişim iş birliği ile düzenlediği "7'nci Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri" her yıl katlanarak devam eden nitelikli proje sayısına bu yıl yenilerini ekleyecek.

Bu yıl "Habitat" teması ile tasarımcının yarattığı habitat çerçevesinde, seramik yüzeylerle yeni türden bir etkileşimi ortaya koyması beklenmektedir. Sonsuz bir evrende kendi "habitat"ını tasarlayan tasarımcılar varoluş mücadelemize dair tasarım ve sanatı yeniden yorumlama fırsatı yakalayacaklar. Habitat sonsuz mudur, ya da sonsuz bir zamanda sonunu bizim çizdiğimiz, sınırlarını bizim belirlediğimiz bir düzlemden mi ibarettir?

Doğal yaşamın varlık gösterdiği tüm canlı ve nesneleri içinde barındıran ''Habitat'' teması yaşanabilirliliği içinde vurgulasa da son yıllarda "yaşanabilir ortamın" bozulması ile birlikte, popülasyonun bozulmasına ya da yer değiştirmesine neden oluyor. Bu da tasarımcılara yeni ufuklar ve keşifler sağlıyor. "Habitat" her etkinin bir tepkiye dönüştüğü tüm yaşam formları içinde barındıran bir düzlem olarak karşımıza çıkarken fiziki koşulları ne kadar belirlesek de her bir yaşam formu bu aralıkların esnekliği ve sınırı, bu koşulların etkilişimine bağlı olacağından aslında tanımsızdır.

7'nci Zeki Yurtbay Tasarım Yarışması bu bağlamda "Habitat" teması ile tasarımcıları, sınırları kendilerinin belirleyeceği bir dünyaya davet ediyor. Türkiye ve KKTC'deki üniversitelerin tasarım bölümlerine bağlı mimarlık, güzel sanatlar, görsel sanatlar ve görsel iletişim tasarımı, sanat ve tasarım ile mühendislik fakültelerine bağlı mimarlık ve tasarım disiplinlerini kapsayan bölümlerin ön lisans, lisans ve lisans üstü (yüksek lisans, sanatta yeterlilik ve doktora) öğrencilerine açık olan yarışmaya ekip olarak ya da bireysel başvuru yapılabiliyor. Ekip başlarının belirtilen bölümlerden olması koşuluyla, diğer ekip üyelerine farklı bölümlerden olma imkanı sağlıyor.

Yurtbay Seramik'in sürdürülebilir sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alan "7. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri" jürisinde bu yıl Prof. Ayşegül İzer (MSGSÜ Rektör Yardımcısı), Emre Yusufi (Sanatçı/LEMONADE "Refreshing Ideas" Reklam Ajansı Kurucu Ortağı), Erhan Vural (Mimar), Hasan Sıtkı Gümüşsoy (Mimar) ABOUTBLANK Kurucu Ortakları, Prof. Sevim Çizer (Seramik Sanatçısı, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi), Şafak Çak (İç Mimarlık ve Mimarlık Tasarımcısı) yer alıyor.

Birincinin 12 bin TL, ikincinin 8 bin TL, üçüncünün 6 bin TL ile ödüllendirileceği yarışmada, üç adet bin 500 TL'lik eşdeğer mansiyon ödülü de verilecek. Yarışmanın birincisine para ödülünün yanı sıra UNICERA 2020 Seramik Banyo Mutfak Fuarı'nda Yurtbay Seramik Standı'nda tasarımının üretilerek sergilenmesi imkanı sağlanacak.

Yurtbay Seramik, "Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri" ile; seramik sektörüne ve eğitimine katkıda bulunmayı, yaratıcı fikirleri desteklemeyi, seramik sektöründe tasarımın önemini vurgulamayı, özgün ve üretilebilir tasarımları ortaya çıkarmayı amaçlıyor.

"7. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri"ne ilişkin tüm bilgilere, "www.dogadansanatasentasarla.com" internet sitesinden ulaşılabileceği bildirildi.

Editör: Pusula Gazetesi