Zonguldak İl Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Kapıcı, 18 Haziran 2019 Salı günü saat 09.00'da Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde yapılan Eğitim Bölgesi Müdürler Kurulu Toplantısı'na iki dakika geç kalan 7 kişinin savunmasını istedi.
Valilik oluru işe başlatılan savunma işlemi için 7 okul müdürüne resmi yazı gönderildi, 7 gün içinde savunma yapmaları istendi.
Savunma yazısında şu ifadelere yer verildi:
"Eğitim kurumlarının birbirilerini tanıması, tamamlaması ve bir bütün oluşturması; eğitim personelinin, eğitim ortamlarının, ders araç ve gereçlerinin ortak, etkili ve verimli kullanılması; okulun iç ve dış paydaşlarının eğitim süreçlerine katılını ile katkılarının sağlanması; çevre ile her alanda iş birliğine teşvik edilmesi, böylece eğitimde kalitenin yükseltilmesi ve sürekliliğine imkan verece eğitim bölgelerinin oluşmasına ilişkin temel ilkeleri, yönetimi, işleyişi ve işlevlerini düzenlemek ve aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere İl Milli Eğitim Müdürü Murat Kapıcı Başkanlığında İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ile merkez ilçede görev yapan resmi ve özel tüm okul müdürlerinin katılımıyla ilgi yazılarımız ile bildirilen Eğitim Bölgesi Müdürler Kurulu Toplantısı, 18 Haziran 2019 Salı günü saat 09.00'da Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde yapılmıştır.
Söz konusu toplantıya neden katılmadığınız/geç geldiğiniz konusunda gerekli savunmamızı 7 gün içinde Müdürlüğümüz Ortaöğretim Şubesi'ne yazılı olarak bildirmeniz hususunda; Bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim."

Murat Kapıcı, toplantı başladığında kapıları kapattırmış, geç kalan okul müdürlerini toplantıya almamıştı. Aynı gün Bülent Ecevit Üniversitesi'nin mezuniyet töreni nedeniyle kentte trafik alt üst olmuş, büyük rezillik yaşanmıştı.

Kapıcı'nın toplantıda sarfettiği sözler basına şöyle yansımıştı:

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Kapıcı, Zonguldak Şehit Prof. Dr.İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde yıl sonu değerlendirme toplantısı yaptı.
Müdür Vekili Murat Kapıcı, salonun kapısını kilitleterek geç kalan okul müdürlerini toplantıya almadı. Okul Müdürleri, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nin Şehir Stadyumundaki mezuniyet töreni nedeniyle kent merkezinde sıkışan trafik nedeniyle toplantıya geç kaldıklarını söyleselerde kendilerini dinletemediler.

Murat Kapıcı, toplantıya katılan müdürleri "Pusula'yı takip ettiğiniz kadar işinizi takip etmiyorsunuz" şeklinde eleştirdi.

pusulayi-takip-ettiginiz-kadar-isinizi-takip-etmiyorsunuz
'Pusula'yı takip ettiğiniz kadar, işinizi takip etmiyorsunuz'

Editör: Pusula Gazetesi