-ÖZEL İÇERİK-

Zonguldak'ta 55 yıldır hamallık yapan Mahir Yalçın, baba mesleği hamallığı hala sürdürüyor. Merkez Gümüşhane Mahallesi'nde ikamet eden, 69 yaşında ve 4 çocuğu bulunan Mahir Yalçın "Hamallıkla hepsini okuttum ve evlendirdim" dedi. Mahir Yalçın, mesleğini çok sevdiğini belirterek 'Bu iş ne zaman bırakacaksınız?" sorusuna "Bu işi ne zaman ölürsek o zaman bırakacağız. Ölene kadar mücadelemizi vereceğiz" dedi.

Pandemi nedeniyle işlerinin azaldığını ve ekibinin dağıldığını belirten Yalçın, "Pandemi nedeniyle işlerimiz azaldı. 1 Temmuz'da her yer açıldı, bizim işler de açılacak inşallah. Herkes ekmek peşine düştü. Daha öncesinde burada daha kalabalık oturuyorduk, pandemi nedeniyle herkes bir yere dağıldı. Ama şimdi memleketlerinden geri gelecekler. Aynı ekip yine çalışacağız" dedi.

"69 YAŞINDA 7'NCİ KATA BUZDOLABI ÇEKİYORUM"

İşsiz gezen gençlere tavsiyelerde bulunan Mahir Yalçın "Zonguldak'ta işsiz geziyorum' diyen yalan söyler. Ekmek de burada su da burada. Çalışana her yerde ekmek var, çalışmayana yok. Cenab-ı Allah 'Namazını kıl da rızkını ara' diyor. Oturmayla kimse kimseye ekmek vermez. Öyle yok. Çalışana iş dolu, ben bu 69 yaşında 7'nci kata buzdolabı çekiyorum, geri gelirken de çekyat taşıyorum. Çoluğumun çocuğumun rızkı için mecbur taşıyorum" dedi.

Hamallığın da teknik taraflarının olduğunu belirten Mahir Yalçın "Herkes bu işi yapamaz, bu iş tecrübe işi. Taşıma işinin teknikleri var, biz alıştık artık. Biz bu işi 55 senedir yapıyoruz, itinayla taşıyoruz. Hiç kimsenin eşyasına zarar vermedik. Bir evi taşırken 4 kişi gidiyoruz. Fener Semti'nde madamlar vardı, küfeler sırtımızda eşya taşıyorduk. Herkesin Fener'de bir müşterisi vardı" diye konuştu. Merhum babasının da hamallık yaptığını söyleyen Yalçın "Babam da hamallık yapardı, baba mesleği biz Ankara'dan geldik. Biz buraya alıştığımız için artık Zonguldaklı olduk. Ekmeğimizi burada kazandık, çoluğumuzu çocuğumuzu burada okuttuk, hayata kattık. Zonguldak'ın ekmeğini yiyorsan Zonguldak'ı savunacaksın" dedi.