Hüseyin Memiş, Pusula'ya yaptığı açıklamada şunları söyledi;
"Bizi eve hapis ettiler, mahkum gibi bir şey olduk. Böyle bir şey olabilir mi, biz aklı başında insanlarız. Sağını solunu bilen insanlarız. Bizi mahkum etmelerinin bir anlamı yok. Yasağı bu kadar uzatmanın anlamı yok. Bize bir pazar günü izin veriyorlar, her taraf kapalı böyle bir şey olabilir mi? Sıkıldık. Bir arkadaşımız arıyordu, çay ocaklarında çay içebiliyorduk, parka gidebiliyorduk, lokantaya gidip oturabiliyorduk."

"KÖMÜR İSTEYEN ÜYELERIMİZ VAR, ONLARIN
IŞLEMLERINİ YAPAMIYORUZ"

"Emeklinin zaten neyi vardı, lüks yaşantımız yok ki. Bunları bile elimizden aldılar. Üyeler arıyor bizi sürekli, 'sıkıldık' diyorlar. Kömür isteyenler var, onların işlemlerini yapamıyoruz. Sıkıldık, bunaldık."
Yetkililere seslenen Başkan Memiş "Yetkililere sesleniyorum buradan: Biz aklı başında insanlarız, bize biraz kolaylık sağlasınlar. Abur cubur insanlar değiliz. Biz kendimizi ve ailemizi sıkıntıya sokacak bir hareket halinde olmayız. Bizim hayat tecrübemiz var. Ölüme en yakın insanlar biziz ama ölümden korkan insanlarız" dedi.
Emekli maaşlarına yapılacak zamları da eleştiren Memiş "Enflasyonun gerçek rakamlarını açıklamıyorlar, düşük gösteriyorlar. Bizim Temmuz ayında maaşlarımıza zam gelmesi gerekiyorlar. Enflasyonu düşük gösteriyorlar, zammı da düşük verecekler" dedi.