Zonguldak'ın Ereğli ilçe belediyesi tarafından evlerinden çıkamayan ihtiyaç sahibi 65 yaş ve üstü vatandaşlara sıcak yemek servisi başlatıldı. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, sadece 65 yai ve üstü vatandaşlara yemek dağıtılmayacağını, bununla birlikte önlemler dolayısıyla kapanan iş yerlerinde çalışan ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara da yemek dağıtılacağını ifade etti.

Son günlerde etkili olan Koronavirüs nedeniyle alınan önlemler içerisinde sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üstü vatandaşlara Ereğli Belediyesinden sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirilecek. Belediye yemekhanesinde hazırlanan Mercimek çorbası, Tavuk sote ve Pilav, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılmak üzere hazırlanan sefer taslarına hazırlandı.

Yemeklerin dağıtımı ile ilgili olarak açıklamada bulunan Ereğli belediye Başkanı Halil Posbıyık, Belediye olarak ilaçlama ve dezenfekte çalışmalarına aralıksız olarak devam ettiklerini bununla birlikte 65 yaş ve üstü vatandaşlara sıcak yemek servisine başladıklarını ifade etti.

Posbıyık açıklamasında "65 yaş ve üstü vatandaşlarımızdan ihtiyaç sahibi olan yemek bulamayan insanlar olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla bunların yardıma ihtiyaçları var Bu bağlamda bugün itibari ile 65 yaş üstü ihtiyaç sahibi insanları sosyal birimlerimiz ve zabıtamız tespitlerini yaparak yemeklerini gönderiyoruz. Menü olarak memurlarımıza verdiğimiz yemeğin aynısını gönderiyoruz. Bugün menüde Mercimek çorbası, Tavuk sote ve Pilav var. Bunları aile sayısı kadar sefer taslarına koyuyoruz. Fazla koyuyoruz ki hem öğlen hem de akşam yiyebilsinler diye. Bu yemekleri zabıta ve görevli ekiplerimiz arabalarla şehre dağılmak suretiyle elden teslim edecekler"

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yemek dağıtımını sadece 65 yaş ve üstü vatandaşlarla sınırlamayacaklarını da ifade etti. Posbıyık açıklamasında "Sadece 65 yaş üstü dışında ihtiyaç sahibi olanlar da var. Koronavirüs'den dolayı şehrimizde kapanan işyerleri var. İşsiz kalan insanlarımız var. Lokanta da çalışan bir bulaşıkçıyı düşünün. Günlük kazancı ile evine ekmek götürmeye çalışıyor. Bu insan bugün işsiz ve aç kaldı. Sosyal birimlerimiz ve Zabıtamız bu insanları da tespit ediyor. İlla 65 yaş üzeri olması gerekli değil. Genç insanlarda olsa, işsiz kaldılarsa evlerine aş götürmekten yoksun durumdalarsa Ereğli belediyesi olarak onlara da çağrıda bulunuyoruz. Belediyemize müracaat etsinler, sosyal birimlerimiz ve zabıta ekiplerimiz evlerinde yapılacak kontrollerde ihtiyaç sahibi olduklarını tespit edecekler, aile sayılarını tespit edecekler ve onlara da yemek gönderilecek. Bu sayı katlansa da büyüse de diğer masraflarımızdan kısacağız, ama asla ihtiyaç sahibi evine ekmek götüremeyen insanları aşsız bırakmayacağız"

Şu ana kadar yaklaşık 250'ye yakın 65 yaş üstü aileyi tespit ettiklerini kaydeden Belediye Başkanı Halil Posbıyık, '[#]Evdekal Aşkım Ereğli' diyerek vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda da uyarıda bulundu.

Sefer taslarına doldurulan yemekler belediye ekiplerince ihtiyaç sahibi ailelere elden ulaştırıldı.