Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 1982'de kazandığı Hukuk Fakültesi'ni, kızı dünyaya gelince çalışmak zorunda kaldığı için bırakan 65 yaşındaki Şakir Yıldız, 30 yıl sonra avukat kızının isteği üzerine bitirip avukat oldu ve onun yanında staja başladı. 50 yıldır Ereğli'de yaşayan ve Ereğli'yi çok sevdiğini belirten Yıldız, Ereğli Belediye Başkanlığı için AK Parti'den aday adayı oldu. Ereğli'nin daha güzel bir yönetim ve daha güzel bir çevreye layık olduğunu belirten Şakir Yıldız, "15 yaşımda memleketim olan Kars'tan Ereğli'ye geldim. Burada evlendim, burada iş sahibi oldum ve ticarete başladım. Askere gittiğimde orada ortaokulu bitirdim. Daha sonra Ereğli'de gece okulunda da lise öğrenimimi tamamladım. Daha sonra ODTÜ Yabancı Dil Bölümü'nü bitirdim. ODTÜ Mühendislik Fakültesi'ni maddi imkansızlıklar nedeniyle bırakmak zorunda kaldım. 1984 yılında yine sınava girdim ve İstanbul Hukuk Fakültesi'ni kazandım. O yıllarda kızım dünyaya geldi ve maddi imkansızlıklar başladı. Orayı da bırakmak zorunda kaldı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çıkardığı eğitim affı ile 57 yaşımda İstanbul Hukuk Fakültesi'ne geri döndüm. 62 yaşımda da okulumu bitirdim. Kızım da avukat, şimdi onunla birlikte avukatlık yapıyoruz" dedi.

"İLÇEYE BİR ŞEYLER KATABİLECEĞİME İNANIYORUM"

AK Parti'den Ereğli Belediye Başkanlığı'na aday adaylığı başvurusunu yaptığını belirten Şakir Yıldız, "Ereğli çok güzel bir yer. Burada yaşadık, ekmeğimizi burada kazandık. Ticaret yaptık bu ilçede. Birçok aday adayı var, ancak ben kendime güveniyorum. Bu ilçeye bir şeyler katabileceğime inanıyorum. Ereğli'nin daha güzel bir ilçe olması belediyenin elinde ve ben de bu nedenle Belediye Başkanlığı için aday adayı oldum" dedi.

"ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK"

Belediye Başkanı olması halinde Türkiye'de bir ilki hayata geçireceğini belirten Şakir Yıldız, "İlçe içerisinde ulaşımı tamamen ücretsiz hale getireceğiz. Ereğli halkı bunu hak ediyor. Başkan ve meclis olarak şeffaf olacağız, çalışmalarımızı dev ekranlarda meydanlarda halka açık yapacağız. Ereğli şu anda gerçekten bakımsız... Daha güzel bir ilçe olacak. Ben şunu iddia ediyorum, Ereğli o kadar temiz olacak ki, dışarıdan gelen araçlar tek tek yıkanacak. Ereğli Türkiye için önemli bir yer. Orada ulusal ve uluslararası markalar oluşturarak ekonomisine katkı sağlayacağız. İlçede bir düğün salonu inşa edeceğiz. Bu gerçekten güzel olacak çelik, krom ve tamamen camdan oluşacak ve Ereğli halkına ücretsiz olarak hizmet verecek. Rüşvet, adam kayırma gibi durumlar benim dönemimde kesinlikle olmayacak" ifadelerini kullandı.

"400 METRELİK DEV KULE EREĞLİ'YE TURİST GETİRECEK"

Ereğli için çılgın projeleri olduğunu belirten Yıldız, "Çılgın projem ise, Eyfel Kulesi 550 metre, Ereğli'ye bir kule yapacağız. Bu kula Osmanlı ve modern mimariden oluşan 400 metre yüksekliğinde bir kule olacak. Bu kule sayesinde Ereğli'ye turist çekeceğiz. Kulenin artında 500 araçlık otopark ve yüzlerce iş yeri olacak. Bu sayede hem ilçeye yeni bir yaşam alanı kazandıracağız hem de otopark sorununu kökünden çözmüş olacağız. Ereğli'de balık var, deniz var, fındık var ancak organizasyon sorunu var" dedi.

Ereğli halkından destek istediğini belirten Şakir Yıldız, şöyle konuştu:

"Ben siyasetçi değilim, arkamda büyük adamlar da yok. Ama iyi niyet ve hizmet amacıyla yola çıktım. Ereğli bizim memleketimiz oldu. Burada ekmeğimi kazandım, çocuklarımı okuttum ve yetiştirdim. Bu ilçeye ve bu güzel insanlara en güzel hizmeti sunmak istiyorum. Ereğli halkından bana destek olmalarını istiyorum."

Editör: Pusula Gazetesi