Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören yaptığı açıklamada akıllı tahtalar ile ilgili yapılan incelemede bir çok kurum müdürünün ceza almasına anlam veremediklerini söyledi. Bu konuda yeni göreve başlayan İl Milli Eğitim Müdürü'ne çağrı yapan Şahin Ören"Fatih Projesi kapsamında okullara etkileşimli tahtalar proje yönergesi doğrultusunda kurulmuştur. Geçtiğimiz dönem Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü okullarda fazla olan etkileşimli tahtalar ile ilgili bir inceleme yapmış ve fazla olanların bilgisini okullardan istemiştir. Ancak Fatih Projesi kapsamında Faz 2 Yönergesi doğrultusunda kurulumlar yapıldığı için bütün okullar ihtiyaç duyduğu kadar kurulum yapılmasını sağlamıştır. Bundan dolayı okul yöneticilerinin fazla olmadığına kanaat getirip kendi okullarında eğitim öğretim işlerinde akıllı tahtaları kullanmaya devam etmişlerdir. Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen yetkili anlaşılmayacak bir biçimde okulları dolaşarak kendi düşüncesine göre fazlalık olduğuna kanaat getirdiği akıllı tahtaları tespit ederek okul müdürlerine hiç bir bilgi vermeden İl Milli Eğitim Müdürlüğüne rapor etmiştir. Bu rapora istinaden yapılan soruşturmalarda ilimizde 60 sayısına yakın kurum müdürü ceza almıştır. Bu kadar yüksek sayıda verilen cezalar gecesi gündüzü olmayan her türlü fedakarlıkla okullarını yöneten eğitim liderlerinin çalışma şevklerini ve motivasyonlarını bozmuştur. Daha önce yine pek çok okul müdürümüze elektrik ve doğalgaz ödemeleri ile ilgili aynı sıkıntı yaşatılmıştır.
Zaten okullarda hizmetli, güvenlik ve ödenek problemlerini hat safhada yaşayan okul müdürlerimizin bu problemlerinin çözülmesi noktasında çaba göstermesi gereken İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu soruşturmaları ile yüklerini daha da artırılması tarafımızca anlamsız bulunmuş ve manidar karşılanmıştır.
Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu yanlış tutumunu kılıyor ve görevine yeni başlayan değerli İl Milli Eğitim Müdürümüzden bu olayların önüne geçmesini talep ediyoruz.
Ayrıca elektrik ödemeleri doğal gaz sarfiyatı ve ödemeleri ve yine akıllı tahtalar ile ilgili inceleme ve soruşturmaları ve cezaların bölgemizdeki diğer illerde olmayışı da dikkatimizi çekmektedir" dedi.