Genel Maden İşçileri Sendikası'nın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen ve önümüzdeki günlerde TBMM Genel Kurulu'na gelecek olan Torba Yasa Tasarısı'nın 58'inci maddesinin tasarıdan çıkartılması için başlattığı çalışmalar sürüyor.

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Satılmış Uludağ ile MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, bugün Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir görüşme gerçekleştirdiler.

Görüşmede, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Devlet Bahçeli'ye torba yasa tasarısının madenleri ilgilendiren 58'inci maddesinin sakıncalarını anlattı.

Demirci, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ile Türkiye Kömür İşletmeleri'nin (TKİ) uhdesinde bulunan maden sahalarının ruhsatlarının bölünerek ihale etmesinin önünü açan 58'inci maddenin torba yasa tasarısından çıkartılması için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den destek istedi.

GMİS Heyeti, MHP Lideri Bahçeli'ye, yasa tasarısının içeriğini, sakıncalarını ve taleplerini içeren bir yazı ile Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Maden Mühendisliği Bölümü tarafından hazırlanan "Zonguldak Havzası Kömür Madenciliği Potansiyeli ve Türkiye Taşkömürü Kurumu Raporu'nu sundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konuyu partisinin bu akşam yapılacak Başkanlık Divanı Toplantısı'nda gündeme getireceği, yarın (1 Kasım 2017 Salı) TBMM'de gerçekleştirilecek grup toplantısı öncesinde, Sendika ve Zonguldak'ın hassasiyetlerinin de dikkate alınarak 58'inci maddenin yasa tasarısından çıkartılması için AK Partili Milletvekilleriyle birebir görüşülmesini sağlayacağı bildirildi.

Heyet, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye üzerinde 3 bin 600 Zonguldak maden şehidinin yazılı olduğu bir isminin yazıldığı 67 numaralı Zonguldak Kömürspor forması hediye etti.

MHP İl Başkanı Hamdi Ayan ise, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "Torba yasayla özelleşmesi gündeme gelen ve Meclis Alt Komisyonu'nda kabul edilip TBMM gündemine gelecek olan TTK'nın özelleştirilmesini kapsayan yasayla ilgili olarak yapılan görüşmede GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci Genel Başkanımıza sunum yaptı. Yapılan sunumun ardından Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, konuyu bu akşam Başkanlık Divanı'na sunacağını ve görüşüleceğini, ikili temaslar halinde çalışmaların başlatılacağını ifade etti. Sayın Genel Başkanımız tarafından Zonguldak'ın diğer hassasiyetleri sorulmuş ve tarafımca bilgilendirilmiştir" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi