Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, ilçede faaliyet gösteren Özsüt'ün kirasının düşürülmesi ile ilgili çıkan haberleri gündemine alarak konuyla ilgili Savcılığa suç duyurusunda bulunan il başkanına ateş püskürdü.

Asıl il başkanının haber yapılması gerektiğini belirten Ali Bektaş "Zonguldak'ta bir dostu bir komşusu olmayan, kentte bir kişinin derdiyle dertlenmeyen, Zonguldak'ta 5 yıldızlı otelde kalan bir il başkanı Savcılığa suç duyurusunda bulundu. Zonguldak'ın 600 bin nüfusundan bir tane arkadaşın yok, gelmişsin il başkanı olmuşsun. Asıl haber budur, gelip Dedeman'da kalıp, 6 yıl bu ilde valilik yapmış adam gelmiş il başkanı olmuş, hemşerin sen nesin kimsin nereden geldin?" diye tepki gösterdi.

Bektaş, konuyla ilgili şunları söyledi;

"Ben ne söylesem haber oluyor, yanlış anlaşılıyor. Biz işimize bakıyoruz, başka yaptığımız bir iş yok. Memleketi yaşanabilir hale getirmesek nüfusumuzu iki kat arttırmazdık. Onun için hata yapabiliriz bazen, eksik de yapabiliriz. Bu memlekette aleyhimde yazıldığı kadar hiç kimsenin aleyhinde yazılmadı. Yazmak değil doğruları bilmek daha önemli. Son zamanlarda çıkan haberler var. Hatta o haberle ilgili Zonguldak'ta bir dostu bir komşusu olmayan, kentte bir kişinin derdiyle dertlenmeyen, Zonguldak'ta 5 yıldızlı otelde kalan bir il başkanı Savcılığa suç duyurusunda bulundu. Zonguldak'ın 600 bin nüfusundan bir tane arkadaşın yok, gelmişsin il başkanı olmuşsun. Asıl haber budur, gelip Dedeman'da kalıp, 6 yıl bu ilde valilik yapmış adam gelmiş il başkanı olmuş, hemşerin sen nesin kimsin nereden gelsin? Bir tane komşun yok, cenazesi nereden kalkacak belli değil asıl haber bu. Adam suç duyurusunda bulundu. Son zamanlarda pandemi süreci nedeniyle kira düşürümüyle ilgili konu gündeme geldi. Bu süreçte belediyelerin ekonomisi azalmış esnafa indirim yapılmasıyla ilgili. Devlet bu esnafı 'ayakta tutun' diyor. Hayatında hiç kimseye bir ekmek vermeyen bir adam tutuyor eleştiri yapıyor. Burada kaç kişi çalışıyor, 22 kişi, ben buranın kirasını üç kat arttırdım; esnaf da 'o zaman ben 3 kişiyi işten çıkartacağım' diyor. Bir kişinin bile işten çıkmasını istemeyiz. Biz Zonguldak'a kurumsal firmaların gelmesini istemiyor muyuz? Biz aş iş yapan kişilerin hemen arkadaşından çekmeye çalışıyoruz. Çok büyük bir habermiş gibi yapılıyor. Ben bu haberi dikkate aldım."

.