İlçe Seçim Kurulu, geçersiz oyları saydı, 169 fark 149'a düştü. İl Seçim Kurulu ise itiraz edilen 5 sandığı saydı. 1 oy yer değiştirdi, fark 148'e düştü. Ve şimdi son hamle kaldı. AK Parti tüm oyların sayımı için YSK'ya başvurma kararı aldı.

YSK'nın başvuru ardından 3 gün içinde vereceği karar kesin olacak ve kararla ilgili başka bir yere başvurulamayacak.

AK Parti, 154 sandığın tamamının sayılmasını istiyordu. Ancak İl Seçim Kurulu, sadece 5'inin sayılmasına karar verdi. O sandıklardan sadece 1 oy yer değiştirdi. Böylelikle Cemal Akın ile Yusuf Aldatmaz arasındaki fark 148'e geriledi. AK Parti Bartın örgütü tüm oyların sayılması için Yüksek Seçim Kurulu'na başvurma kararı aldı. MHP örgütünün çağrısıyla günlerdir il seçim kurulunun önünde bekleyen MHP'lilerin de bekleyişi şimdilik sona erdi.

Benzer bir süreç Kozcağız için yürüyor. İlçe seçim kurulu, Kozcağız'da geçersiz oyların sayımına karar vermişti. AK Parti adayı Mustafa Karaman ile MHP adayı Savaş Buyurman arasındaki 21 oyluk fark 22'ye çıkmıştı. MHP örgütü, İl Seçim Kurulu'na tüm oyların sayımı için itirazda bulundu. Bu itiraz reddedildi. MHP de YSK'ya başvurma kararı aldı.

Editör: Pusula Gazetesi