ZONGULDAK merkezli 10 ilde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan 6'sı kadın 23 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Mahkemeye sevk edilen 23 şüpheliden 5'i etkin pişmanlık yasasından yararlanarak serbest kaldı, 18 şüpheli ise tutuklandı.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, ByLock kullanan ve kapatılan Bank Asya'da hesabı bulunan şüphelilere yönelik Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince geçen Salı günü operasyon düzenlendi.

Zonguldak ile Çankırı, Bursa, Manisa, Samsun, İstanbul, Kayseri, Kütahya, Ankara ve Karabük'te gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda aralarında sağlık çalışanları, özel kurum çalışanları ile meslekten ihraç edilen öğretmenlerin de bulunduğu 23 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda belge ve dokümana el konuldu. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler ifadeleri alınmak üzere Zonguldak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler bu sabah erken saatlerde sağlık kontrolünden geçirilerek geniş güvenlik önlemleri altında Zonguldak Adliyesi'ne getirildi.

Mahkemeye sevk edilen 23 şüpheliden 5'i etkin pişmanlık yasasından yararlanarak serbest kaldı, 18 şüpheli ise tutuklandı.

Polis, haklarında gözaltı karar verilen 2 şüphelinin yakalanması için çalışma yürütüyor.

Editör: Pusula Gazetesi